Δευτέρα 3 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΛΓΕΡΙ.-- Το Συνταγματικό Συμβούλιο στην Αλγερία ματαίωσε τις αναβληθείσες για τις 4 Ιούλη προεδρικές εκλογές κρίνοντας πως «είναι αδύνατη» η διεξαγωγή τους. Οι διαδηλώσεις, που έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Φλεβάρη με αίτημα αλλαγές στο ενδοαστικό σκηνικό όπου μεσουρανούσε επί δύο δεκαετίες ο πρώην Πρόεδρος, Α. Μπουτεφλίκα, συνεχίστηκαν το Σάββατο με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ατόμων.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Αργά το βράδυ του Σαββάτου, δυνάμεις του σουδανικού στρατού επενέβησαν σε βάρος διαδηλωτών στο Χαρτούμ, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας άλλους 10.

ΜΟΣΧΑ.-- Ογδόντα εννιά άτομα (44 εργαζόμενοι και 45 κάτοικοι της περιοχής) τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο εκρηκτικών «Κριστάλ» στην πόλη Ντζερζίνσκ της κεντρικής Ρωσίας, το Σάββατο. Μέχρι χτες, 16 άτομα συνέχιζαν να νοσηλεύονται ενώ ένας βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εργαστήρια και ακολούθησε πυρκαγιά που απλώθηκε σε 100 τ.μ.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Λιβάνου, Τζόζεφ Αούν, επέκρινε τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Σαΐντ Χαρίρι, για να ξεμπλοκάρει δάνεια 11 δισ. δολαρίων που έχουν υποσχεθεί ξένοι καπιταλιστές με πρόσχημα τη «σωτηρία» της υπερχρεωμένης χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ