Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η παρατεταμένη ξηρασία έχει προκαλέσει τα σοβαρότερα προβλήματα στον αγροτικό τομέα της ΕΕ τα τελευταία 40 χρόνια, ανέφερε χτες ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Μεταποίησης Φρούτων και Λαχανικών (PROFEL), επισημαίνοντας ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές στην παραγωγή λαχανικών καταγράφονται σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία και Πολωνία. Επισήμανε, ακόμη, ότι ο τομέας των κατεψυγμένων και κονσερβοποιημένων λαχανικών έχει επηρεαστεί περισσότερο από «ακραία» καιρικά φαινόμενα, καθώς οι απώλειες έχουν οδηγήσει σε μειωμένες παραδόσεις φρέσκων λαχανικών στα εργοστάσια επεξεργασίας, με αποτέλεσμα να προκύπτει αυξημένο κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με λιγότερα μεταποιημένα προϊόντα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σε 12,5 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χτες από δικαστήριο του Φράιμπουργκ η 48χρονη Γερμανίδα Μπερίν Τάχα, που κακοποιούσε σεξουαλικά και εξέδιδε στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web) τον 10χρονο γιο της, μαζί με τον 39χρονο σεσημασμένο παιδεραστή σύντροφό της, Κρίστιαν Λάις. Η κακοποίηση του παιδιού γινόταν από το Μάη του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017, έναντι αμοιβής σε παιδεραστές μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου». Σε 12 χρόνια καταδικάστηκε ο 39χρονος Λάις. Οι δύο δεν κακοποιούσαν μόνο το αγόρι, που έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, αλλά και ένα τρίχρονο κορίτσι.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε χτες ότι τέσσερις Ρώσοι συνελήφθησαν μεταξύ 1ης και 3ης Αυγούστου σε Βοστόνη και Λος Αντζελες από το FBI για οικονομικά εγκλήματα, όπως «ξέπλυμα χρήματος και απάτες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ