Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Ο Τσέχος Πρόεδρος Μίλος Ζέμαν ανακοίνωσε πως η χώρα του αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της Τσεχίας από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ πριν το τέλος τρέχοντος έτους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο ναύαρχος Ρόνι Τζάκσον, που είχε προταθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει το υπουργείο Βετεράνων, αποχώρησε καταγγέλλοντας σε βάρος του «αναίτιες» και «ανάρμοστες» επιθέσεις από αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου που αμφισβήτησαν, όπως ο ίδιος υποστήριξε, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Το ίδιο 24ωρο, αργά το βράδυ έγινε η επικύρωση του διορισμού του Μάικ Πομπέο στη θέση του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το Ιράκ ενέκρινε χτες τη χορήγηση αδειών για έναρξη γεωτρήσεων σε 11 οικόπεδα βορειοανατολικών περιοχών. Ξεχωρίζουν οι άδειες που δόθηκαν στην κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία «Geo-Jade» για το κοίτασμα Ναφτ Χάνα, που θεωρείται από τα πλουσιότερα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και εκείνη που αφορά δύο μεγάλα οικόπεδα της επαρχίας Ντιγιάλα και δόθηκε στην πετρελαϊκή εταιρεία «Crescent Petroleum» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία απαγόρευσε χτες την είσοδο στη χώρα του Κροάτη υπουργού Αμυνας, Νταμίρ Κρστίσεβιτς, μία βδομάδα μετά την ανακοίνωση των κροατικών αρχών ότι είναι ανεπιθύμητος στην Κροατία ο Σέρβος υπουργός Αμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Πάνω από 10.000 Ρουμάνοι νοσηλευτές κατέκλυσαν χτες το κέντρο του Βουκουρεστίου, διαδηλώνοντας για τις πρόσφατες μειώσεις στους μισθούς τους. Προειδοποίησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει σύντομα τα μισθολογικά τους αιτήματα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανοβρετανός πανεπιστημιακός και ακτιβιστής Αμπάς Ενταλάτ συνελήφθη στις 15 Απρίλη στο Ιράν με την κατηγορία της κατασκοπείας, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Κέντρου Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ιράν (CHRI), με έδρα στη Νέα Υόρκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ