Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΑΧΑΚΑ.-- Τους 90 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε το Μεξικό και πιο σφοδρά την επαρχία Τσιάπας την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα ανέβει, αφού αρκετοί ακόμα είναι οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια. Ηδη από την Κυριακή πραγματοποιούνται οι κηδείες των θυμάτων, ενώ χιλιάδες είναι οι άστεγοι και τεράστιες είναι οι ανάγκες σε είδη πρώτης ανάγκης.

ΛΟΜΕ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ματαίωση της προγραμματισμένης για τον Οκτώβρη πρώτης Συνόδου Κορυφής Ισραήλ - Αφρικής στην πρωτεύουσα του δυτικοαφρικανικού Τόγκο, Λομέ, μετά από αίτημα του Προέδρου της χώρας, Φαουρέ Γκνασινγκμπέ. Δεν ανακοίνωσε την αιτία της απόφασης αυτής. Ωστόσο, στα μέσα της περασμένης βδομάδας στο Λομέ χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ξεκίνησαν κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια του Προέδρου να παρατείνει την πολυετή παραμονή της οικογένειάς του στην κυβέρνηση.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» «κατέλαβαν» για λίγες ώρες τη μεθοριακή σομαλική πόλη Μπέλεντ Χάουο, μετά την ανατίναξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου και την επιδρομή κατά στρατιωτικής βάσης σκοτώνοντας τέσσερις Σομαλούς στρατιώτες.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Πανικό σε χιλιάδες κατοίκους της Σιδώνας του νοτίου Λιβάνου προκάλεσαν προχτές το πρωί ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, που παραβίασαν τον λιβανέζικο εθνικό εναέριο χώρο, πέταξαν χαμηλά πάνω από την πόλη, προκαλώντας κρουστικό ηχητικό κύμα, με συνέπεια να σπάσουν παράθυρα και να ταρακουνηθούν κτίρια. Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί αρκετά χρόνια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ