Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Εκρηξη σημειώθηκε χτες το πρωί στον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της EDF, στην περιοχή Φλαμανβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας. Η έκρηξη έγινε «εκτός της πυρηνικής ζώνης» της μονάδας, και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές δεν δημιουργήθηκε κανένας κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας. Ωστόσο, πέντε εργαζόμενοι υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις. Πριν από την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ ένας από τους αντιδραστήρες τέθηκε εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας.

TEXEΡΑΝΗ.-- Εκρηξη φυσικού αερίου σε ερευνητικό ίδρυμα γεωπονικής κοντά στη νότια ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς (1.200 χλμ. νότια της Τεχεράνης) προκάλεσε χτες τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννιά. Νωρίτερα, ιρανικές δικαστικές αρχές ακύρωσαν τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε έξι νεαρούς, που είχαν καταδικαστεί για έναν φόνο που είχαν διαπράξει όταν ήταν ανήλικοι.

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, των Ινδιάνων Σιου και περιβαλλοντικών οργανώσεων, η εταιρεία κατασκευής του μεγάλου αγωγού πετρελαίου Βόρεια Ντακότα - Ιλινόις, Energy Transfer Partners, ανακοίνωσε χτες πως ξεκίνησε την κατασκευή του τελευταίου τμήματος του αγωγού (κόστους 3,8 δισ. δολαρίων), που θα περάσει κάτω από τον ποταμό Μιζούρι, προβλέποντας ολοκλήρωση των γεωτρήσεων για τη διέλευση του αγωγού σε ένα δίμηνο.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας μπλόκαρε χτες τα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση του προσφυγικού καταυλισμού Νταντάαμπ, που είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως και φιλοξενεί εδώ και χρόνια πάνω από 260.000 Σομαλούς πρόσφυγες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ