Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και άμαχοι Αφγανοί, σκοτώθηκαν μετά από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή Ακίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με ενημέρωση από Αφγανούς αξιωματούχους.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενας 29 Ιρακινός πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών, δολοφονήθηκε χτες από πυρά Γερμανών αστυνομικών κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στη γερμανική πρωτεύουσα. Το περιστατικό συνέβη όταν ο Ιρανικός επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν 27χρονο Πακιστανό, που είχε συλληφθεί από την αστυνομία, μετά από την καταγγελία ότι αυτός ήταν δράστης βιασμών μέσα στον καταυλισμό. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν θανάσιμα και εξέπνευσε στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Σημαντικά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα διέβλεψε στο πλαίσιο διμερούς επενδυτικού συνεδρίου το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αχμάντ Μουχάμεντ μπιν Γάναμ. Μίλησε για εφικτό στόχο τα 100 δισ. δολάρια την επόμενη χρονιά, από 60 που υπολογίζεται για φέτος, και 54,8 που ήταν το 2014.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε χτες, με 97 ψήφους υπέρ και μία κατά, το βέτο του Προέδρου Ομπάμα σε νομοσχέδιο που επιτρέπει στις οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτέμβρη 2001 να κινηθούν νομικά κατά της Σαουδικής Αραβίας, που πιστεύεται πως υποστήριξε ενεργά τους τρομοκράτες της «Αλ Κάιντα». Ηδη, Αμερικανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί προειδοποίησαν ότι τυχόν αγωγές κατά της Σαουδικής Αραβίας θα φέρουν πιθανά αντίποινα.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο Λίβυος στρατηγός Χαλίφα Χίφτερ, οι δυνάμεις του οποίου ανακατέλαβαν πρόσφατα σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε Ρας Λανούφ, Αλ Σίντρα και Ζουετίνα, από τα χέρια τζιχαντιστών, απέρριψε, για μία ακόμη φορά, τη διορισμένη από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ, λέγοντας πως θα ήταν προτιμότερο η χώρα να κυβερνηθεί από έναν ηγέτη «με υψηλό επίπεδο στρατιωτικής εμπειρίας».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Deutsche Bank πούλησε τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία της «Abbey Life» στη «Phoenix Group Holdings», έναντι 1,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» περιουσιακά της στοιχεία εκτός του τραπεζικού τομέα και μειώνει τον ισολογισμό της, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές και να καλύψει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ