Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την 11η περιοδεία του στην Ασία θα πραγματοποιήσει στις αρχές Σεπτέμβρη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Κίνα και το Λάος από τις 2 έως τις 11 Σεπτέμβρη.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανία εφαρμόζει από χτες αύξηση της φορολογίας ζαχαρούχων αναψυκτικών για να μειώσει τάχα την παιδική παχυσαρκία. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν υποτίθεται πως θα δοθούν σε προγράμματα για την ενθάρρυνση της σωματικής δραστηριότητας και της ισορροπημένης δίαιτας των παιδιών σχολικής ηλικίας. Ωστόσο, εκπρόσωπος της βρετανικής Ενωσης παραγωγών αναψυκτικών υποστήριξε πως ο φόρος είναι «τιμωρητικός» και πως θα «προκαλέσει απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας, χωρίς να καταφέρει να επιδράσει σημαντικά στα επίπεδα της παχυσαρκίας».

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η κυκλοφορία των εφημερίδων στην Αυστραλία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών αφού, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Τάιμς της Ν. Υόρκης», μόλις 7 εφημερίδες ανά 100 ανθρώπους αγοράζονται καθημερινά στην Αυστραλία, καταγράφοντας πτώση κατά 45% από το 2011. Τα στοιχεία των «New York Times» δείχνουν πως η Ιαπωνία είναι πρώτη στην κυκλοφορία των εφημερίδων με 34 να αγοράζονται στη χώρα ανά 100 κατοίκους ενώ στη Βρετανία αγοράζονται 16, στον Καναδά 14 και στις ΗΠΑ 12 ανά 100 κατοίκους.

ΑΝΚΟΡΑΤΖ.-- Υπέρ της μεταφοράς του χωριού Σισμάρεφ των Εσκιμώων της Αλάσκας σε άλλη τοποθεσία, λόγω σημαντικής διάβρωσης του εδάφους που αποδίδεται στις κλιματικές αλλαγές, τάχθηκε η πλειοψηφία των κατοίκων που συμμετείχαν την Τρίτη σε σχετικό τοπικό δημοψήφισμα.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Ο στρατός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε πως συνέλαβε 15 υπόπτους, στο πλαίσιο της έρευνας για το πρόσφατο κύμα των βομβιστικών επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα της χώρας με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων.

ΚΑΪΡΟ.-- Αιγυπτιακό στρατοδικείο καταδίκασε χτες ερήμην 418 άτομα που κατηγορούνται πως υποστηρίζουν τους εκτός νόμου «Αδελφούς Μουσουλμάνους». Οι ποινές κυμαίνονται μεταξύ δύο ετών και ισοβίων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ