1815 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης φτάνει στον τόπο της εξορίας του, στη νήσο της Αγίας Ελένης, στον Ατλαντικό, όπου και θα πεθάνει το 1821.
1848 Ο Καρλ Μαρξ εκλέγεται πρόεδρος της Εργατικής Ενωσης της Κολωνίας.
1854 Γεννιέται ο Ιρλανδός συγγραφέας Οσκαρ Ουάιλντ.
1854 Γεννιέται ο Κ. Κάουτσκι, ο οποίος υπήρξε στην εποχή του ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του μαρξισμού. Στην πορεία, ωστόσο, εκδήλωσε οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις και εντέλει πέρασε ολόπλευρα στο στρατόπεδο του οπορτουνισμού.
1888 Γεννιέται ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ο' Νιλ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1936).
1925 Με ληστρική σύμβαση παραχωρείται μεταξύ άλλων στην αγγλική εταιρεία «Πάουερ» το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος σε Αθήνα και Πειραιά για 60 χρόνια!
1944 Καταφθάνουν στην Αθήνα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Σιάντος, καθώς και μια σειρά άλλα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και της ΠΕΕΑ.
1946 Εκτελούνται 10 στελέχη των ναζί που είχαν καταδικαστεί ως εγκληματίες πολέμου στη δίκη της Νυρεμβέργης (πρόκειται για τους Ρίμπεντροπ, Κάιτελ, Καλτενμπρούνερ, Ρόζενμπεργκ, Φρανκ, Φρικ, Στρέιχερ, Ζάουκελ, Γιοντλ και Ζάις - Ινκαρτ).
1958 Πεθαίνει ο συνθέτης Μιχάλης Σουγιούλ (Μιχαήλ Σουγιουλτζόγλου).
1964 Η ΛΔ της Κίνας πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή.
1968 Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μεξικού οι Αφροαμερικανοί Ολυμπιονίκες Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος, μέλη του «ολυμπιακού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα», υψώνουν τις γροθιές τους κατά την απονομή των μεταλλίων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ. Ως συνέπεια, οι Σμιθ και Κάρλος αποπέμφθηκαν μεταξύ άλλων από την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ και απομακρύνθηκαν από το Ολυμπιακό Χωριό.
1969 Ο Αμερικανός βιολόγος Σαλβαδόρ Λούρια, ένας από τους τρεις επιστήμονες που τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής για το 1969, χαρίζει το μερίδιό του στο κίνημα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.