Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματική και τραμπούκικη δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και τους προπηλακισμούς της εναντίον μελών της ΚΝΕ, έκανε προχτές το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Ξάνθη. Στο μεταξύ, για τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, αναβλήθηκε η δίκη του Χρυσαυγίτη Χ. Γιαννέλη που κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του μέλη της ΚΝΕ για την επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα νεαρών με επικεφαλής τον ίδιο. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση του αυτοφώρου, καθώς το νοσοκομείο της Ξάνθης δεν είχε προσκομίσει τη γνωμάτευση του ιατρού που εξέτασε τους νεολαίους της ΚΝΕ μετά την επίθεση.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της από τη θέση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), υπέβαλε την περασμένη Δευτέρα η Μένη Μαλλιώρη, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Σήμερα, συγκαλεί εκτάκτως το ΔΣ του Οργανισμού, προκειμένου να ενημερώσει για τους λόγους της παραίτησής της.

ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, οι σπουδαστές του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο, αφού τα μεγάλα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα τα μαθήματα να μη διδάσκονται καθημερινά, παρά μόνο κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από καθηγητές άλλων τμημάτων που συνεπικουρούν το Τμήμα. Αντιδρώντας αγωνιστικά, οι σπουδαστές προχτές έκαναν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣ προχώρησαν προχτές σε συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στη σίτιση, τις ελλείψεις καθηγητών και για άλλα προβλήματα των φοιτητών.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Θέματα Παιδείας» προγραμματίζει επίσκεψη στο Μουσείο Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο) την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν από τους Λάζαρο Κυρίτση και Γιώργο Σπηλιώτη, αντιπρόεδρο και μέλος του ΔΣ αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατούμενων Αγωνιστών Μακρονήσου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6974374333.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ