Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Στο κλείσιμο του Ε3 Τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος Θεσσαλονίκης προχώρησαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, επειδή εντοπίστηκε συρροή περιστατικών γρίπης. Το τμήμα θα παραμείνει κλειστό από σήμερα και για επτά ημέρες. Στη σχετική ανακοίνωση το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

*** Παράσταση διαμαρτυρίας στο νομάρχη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν προχθές οι εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών, που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για τους τρεις τελευταίους μήνες. Κατήγγειλαν ότι λόγω των πενιχρών κονδυλίων, χρόνο με το χρόνο η Σχολή απαξιώνεται, ο αριθμός των μαθητών και των εργαζομένων μειώνεται και αναζητούνται ...χορηγοί για να αναλάβουν το έργο της συντήρησης των κτιρίων. Οι εργαζόμενοι ζητούν τη μετατροπή του Ιδρύματος σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Ζιώγας, ο οποίος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων.

*** Κατά 10.000 ευρώ αυξάνεται το όριο του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος για τους φοιτητές και τους σπουδαστές που δικαιούνται μετεγγραφή. Συγκεκριμένα, για το φετινό ακαδημαϊκό έτος, ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών αυξάνεται από 35.000 σε 45.000 ευρώ. Η απόφαση λήφθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ με κοινή υπουργική απόφαση, λίγο πριν τις εκλογές (ΦΕΚ B 2217/2009) και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 2 Οκτώβρη.

*** Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 26 Οκτώβρη η δίκη του επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τάκη Πολίτη, ο οποίος διώκεται επειδή συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση και δεν κατέθεσε «δήλωση συμμετοχής»! Η ΠΟΣΔΕΠ, σε ομόφωνη απόφασή της, «καταγγέλλει την αντισυνδικαλιστική δίωξη», «θεωρεί απολύτως απαράδεκτη τη διοικητική και ποινική εξατομίκευση των συλλογικών κινητοποιήσεων» και «εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της» στον πανεπιστημιακό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ