Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς επιβεβαιώθηκε ότι η έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της ποιότητας της εκπαίδευσης είναι ψευδεπίγραφη και αποπροσανατολιστική καθώς έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες και παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των εκπαιδευτικών τόσο στα Προγράμματα Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) όσο και των αναπληρωτών ανά την Ελλάδα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Πρωτούλης και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών στα ΠΔΣ;
  • Πότε θα καταβληθούν επιτέλους οι αμοιβές των αναπληρωτών και ωρομισθίων;

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CARREFOUR ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αλλος ένας ελεύθερος χώρος και χώρος πρασίνου, από τους λίγους που έχουν απομείνει στον Πειραιά, «ξεπουλιέται» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά που πρόσκεινται στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της αντιμετώπισης της φτώχειας, αποφάσισαν να παραχωρήσουν στην εταιρεία «Carrefour» 300 τ.μ. από το πάρκο Δηλαβέρη, για τη δημιουργία «κοινωνικού παντοπωλείου» για να «βοηθήσει» οικογένειες του Πειραιά με οικονομικά προβλήματα, διανέμοντάς τους προϊόντα. Η φτώχεια, όμως, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε με ελεημοσύνες, ούτε με ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Γιώργος Μαρίνος και Βέρα Νικολαΐδου ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει για να αποφευχθεί το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα και να παραμείνει το πάρκο και οι ελεύθεροι χώροι του Πειραιά στο λαό του, στον οποίο και ανήκουν.

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Την τελευταία ιδιαίτερα πενταετία, σύμφωνα με τους ειδικούς, η χώρα μας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη σεισμική έξαρση, που σε ορισμένες περιοχές εκδηλώνεται πιο τακτικά.

Η Μαγνησία συγκαταλέγεται μεταξύ των περιοχών με υψηλή σεισμικότητα. Ανάμεσα στα πολλά δημόσια κτίρια υπάρχουν και σχολεία που είναι κατασκευασμένα πριν το 1900 ή στις αρχές του 20ού αιώνα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Τάκης Τσιόγκας ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρουν ώστε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας να αποκτήσει το απαραίτητο στελεχικό προσωπικό και την οικονομική επάρκεια για την κάλυψη των δαπανών, που απαιτούνται για έγκαιρους προσεισμικούς ελέγχους αντισεισμικής επάρκειας και ενίσχυση δημόσιων κτιρίων, δικτύων και ιδιαίτερα των σχολείων του νομού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ: Σοβαρά είναι τα προβλήματα, λόγω υποχρηματοδότησης, που αντιμετωπίζει σε ζητήματα υποδομής, στελέχωσης και πληρωμών του προσωπικού το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης για Ατομα με Αναπηρία. Και ενώ οι ανάγκες στο Νομό Κοζάνης είναι πολύ μεγάλες, τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται και σε άλλες Υπηρεσίες Πρόνοιας του νομού, όπως, για παράδειγμα, στο αντίστοιχο εργαστήρι στο Δήμο Πτολεμαΐδας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι πρόκειται να κάνει για:

  • Το ειδικό εργαστήρι Κοζάνης και το παράρτημα της Πτολεμαΐδας ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.
  • Να πληρωθούν άμεσα οι μισθοί 10 μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους και αν προτίθεται να καταργήσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να μπορούν να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι για να μπορούν απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στην ολόπλευρη στήριξη των παιδιών.
  • Να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε το ειδικό εργαστήρι Κοζάνης και το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ να μεταφερθούν σε σύγχρονες και υψηλών προδιαγραφών κτιριακές εγκαταστάσεις.
  • Να αναλάβει επιτέλους το κράτος την ευθύνη ως οφείλει για να αναπτύξει ολοκληρωμένες δημόσιες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, και δωρεάν για τις ανάγκες πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης όλων των παιδιών με αναπηρία του Νομού Κοζάνης, για να σταματήσει το φαινόμενο να πληρώνουν οι οικογένειες για τις ανάγκες των παιδιών τους ή να περιμένουν από κάποια προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ