Κυριακή 9 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Πατριδογνωμόνιο
Ελλάς = 1,75 Σουμάχερ...

Η πολιτική κι επικοινωνιακή σπέκουλα που εκτυλίσσεται σαν φριχτό πνιγηρό κουβάρι από την επόμενη μέρα της γιγάντιας ανθρωποθυσίας στο τσουνάμι της Ασίας αγγίζει τα όρια της Υβρεως με την αρχαία του όρου έννοια.

Οι φτωχοί και κατατρεγμένοι όπου Γης, άνθρωποι που στέργουν απ' το υστέρημά τους επειδή έζησαν και ζουν λιμούς, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, πολέμους και εξοντωτικές των ανθρώπων πολιτικές, θύματα της αποικιοκρατίας, της ταξικής εξαθλίωσης, ανακατεύονται στα ΜΜΕ επιδεικτικά και ομογενοποιούνται με: Πρίγκιπες σαν της Αγγλίας που υπό τις άγρυπνες κάμερες πακετάρουν τρόφιμα και ρούχα ως «εθελοντές εργασίας». Οικονομικούς μεγιστάνες της σόουμπιζνες και πολυεθνικές εταιρίες. Κράτη με γιγάντια συμφέροντα στην περιοχή, όπως η Αυστραλία, διαγκωνίζονται με μεγάλες δυνάμεις όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία ή οι ΗΠΑ σ' έναν ιδιότυπο διαγωνισμό «φιλανθρωπίας» - «τσιγκουνιάς»... Κι όλα τούτα, σύντροφοι, εν μέσω χυδαίων πληροφοριών όπως η κυνική αποκαλυπτική δήλωση των Βρυξελλών ότι οι χώρες της ΕΕ που θα στείλουν σοβαρά λεφτά στις καταληστευμένες απ' τα πολιτικά τους συστήματα και τη φύση χώρες του τσουναμιού, δε θα τιμωρηθούν αν αποκλίνουν του... συμφώνου σταθερότητας. Αλλά κι εν μέσω κοινωνικών καυτηριασμών του εμπορίου παιδιών στο παγκόσμιο κύκλωμα παιδικής πορνείας, ιδιαίτερα έντονων στις χώρες που διαθέτουν ειδικά τουριστικά γραφεία εξωτικού σεξουαλικού τουρισμού.

Οχι δεν είναι κακό πράγμα η αλληλεγγύη κι η ανθρωπιά. Αυτές κρατάνε τη Γη στον άξονά της. Είναι όμως δολοφονική για το πνεύμα και την ψυχή των λαών, αποκτηνωτική του πολιτισμού του ανθρώπινου γένους, η χρηματιστηριακή εκμετάλλευση του πόνου, της δυστυχίας, του εξανδραποδισμού. Είναι ιστορικό πολιτισμικό πισωγύρισμα η σύνταξη ταξικού παγκόσμιου καταλόγου πλειστηριασμού της ανθρωπιάς, που καταργεί την ταξική συνείδηση και φέρνει «φυσική» τη σύγκριση μιας χώρας όπως η Ελλάδα μ' έναν ευπρεπή ευαίσθητο καπιταλίστα όπως ο συμπαθής Σουμάχερ. Ετσι, 11.000.000 πολίτες καταφέρνουν μετά από μαραθώνιο, SMS, εκπλειστηριασμό φετίχ του ομογενοποιημένου λάιφ στάιλ, να ξεπεράσουν κατά 75% σε προσφορά (;) έναν άνθρωπο, το Σουμάχερ, οδηγό της φόρμουλα με το λαμπρό κόκκινο της «Φεράρι»... Τι θαυμαστός καινούριος κόσμος αποτιμημένης εξαθλίωσης πρόσφορης για επενδύσεις ξανοίγεται εμπρός μας!.. Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε στο 1,75 ενός Σουμάχερ. Ας δίναμε κι ας σωπαίναμε. Ας μη δεχόμαστε συγχαρητήρια για το αυτονόητο. Ας μη χαιρόμαστε που ξεπεράσαμε τον Μπους σε γενναιοδωρία. Γιατί έγινε και γίνεται τόσος ντόρος για 4 ψωροδισ. δολάρια που μάζεψε ο κόσμος ενώ ένας χρόνος στο Ιράκ κοστίζει ως κατοχή 100 δισ. δολάρια! Μιας ημέρας τα διαφημιστικά έσοδα όλων των ΜΜΕ της Γης, λόγου χάριν, έκτιζαν δυο φορές τα κατεστραμμένα της Ασίας. Δε θα ξαναδώσουν όμως τη ζωή σε κανέναν Ασιάτη και καμιά Ασιάτισσα, σε κανένα παιδί απ' τα 100.000 νεκρά, το μέλλον που του ανήκε.

Το τσουνάμι ας διώξει τα αυτοϊκανοποιητικά γυαλιά της παραμορφωτικής διεθνούς ταξικής υποκρισίας. Οι νεκροί, τα θύματα, είναι οι φτωχοί. Οι ζώντες σε αχυροκαλύβες. Τα γκαρσόνια των Δυτικών. Τα ήδη θύματα της παιδικής εργασίας. Οι φτωχοδιάβολοι. Ξεχασμένοι απ' όλους μας σε ειδυλλιακές καρτ ποστάλ και βίντεο διακοπών. Δεν έμεναν σε σπίτια και με υποδομές εκκλησιών, τζαμιών, βουδιστικών ναών. Εμεναν πάντα κοντά στα πεδία πυρηνικών δοκιμών τύπου «νήσοι Μπικίνι». Και στη... Δύση το Μπικίνι είναι μαγιό εμπνευσμένο από κρανίου τόπο...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ