Κυριακή 14 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Οι βάρβαροι επιτέλους θα ... φανούνε!

Απέναντι σε κάθε νεόκοπο, επαγγελματία ή ερασιτέχνη φασίστα πρέπει να στέκεται ήδη ένας κομμουνιστής, μαζί με κάθε δημοκράτη που σθεναρά αντιστέκεται στην επιδρομή των χουλιγκάνων της ευρωλιγουρίας. Απέναντι σε κάθε τσαλακωμένο σοσιαλδημοκράτη ή προσωρινά ανακουφισμένο Πασοκικό στέλεχος, πρέπει να ορθώνεται ο λόγος μας κοφτός. Δε θα εγγραφούμε όλοι στους φίλους του προέδρου για να μπουν, π.χ. τα δικαιώματα των αγροτών σ' ένα μουσείο, κι αυτά των φοιτητών σ' ένα γραφείο ευρεσιτεχνιών νέας μορφής δουλείας.

Απέναντι σε κάθε Χρυσαυγίτη που ασκεί εξουσία στον εξαθλιώμενο σκυλοπνιγμένο Ασιάτη πρέπει να στέκονται οι Κνίτες κι οι Κνίτισσες μ' έναν καθρέφτη που να τους πετάει κατάμουτρα τη δόξα της φυλής. Αυτήν που ήθελε ν' αποκαλούνται για δεκαετίες, τουρκόσποροι και παστρικιές οι διωγμένοι της Μικρασίας.

Απέναντι σε κάθε οικολόγο του συστήματος που βαδίζει με χορηγό τον ρυπαίνοντα, φτάνει να παίρνει προμήθεια από τα πρόστιμα, πρέπει να στέκεται ο εργάτης που σαπίζει το αίμα του στη μολυσμένη ατμόσφαιρα των κατεστραμμένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Απέναντι σε κάθε αριστερίζοντα που θεωρεί την ιστορία κλίνη ψυχαναλυτή και απαιτεί επίδομα για να στηριχτεί ως «διαχειριστής με καρδιά» των καμωμάτων του καπιταλιστικού κτήνους, πρέπει να σταθεί ο συλλογικός μάχιμος και μαχητικός ιδεολογικός μηχανισμός. Η επικοινωνιακή θύελλα που φέρνει τρικυμία σε εκλογικά αριστερά ποτήρια ή δισκοπότηρα δε ρυτιδιάζει καν τα πέλαγα των εργαζομένων.

Οι τρομαγμένοι παίζουν μπάλα. Αυτοί που βλέπουν το λαό, ακόμα και τον απέχοντα ψηφοφόρο, πότε σαν ποσοστό επί δεξιού οικοπέδου, πότε σαν φίλο που μαζεύει ταυτότητες κι αναδεικνύει σοσιαλδημοκράτες αρχηγούς μετρώντας πόσα κεφάλια πρόβατα έχει ο βοσκός να παζαρέψει.

Απέναντι σε κάθε πλυμένο μυαλό αγχωμένου πολίτη που επιβιώνει, στέκεται ένας μέντορας, ένας θεατρίνος, ένας ιερέας του θεάματος που προτείνει την ντόπα της φυλής. Την απουσία, την αδράνεια, ως αλλαγή. Απέναντι σ' αυτόν πρέπει να σταθεί ο άνθρωπος εργάτης και ποιητής. Που ξέρει να χορεύει όταν πονάει, να τραγουδάει όταν κάμπτεται, που βλέπει πάντα τα βάσανα των άλλων μεγαλύτερα από τα δικά του.

Ο τωρινός αντικομμουνισμός έχει τη μορφή του φραστικού «μπούλινγκ». Ενα συνεχές προβοκατόρικο προγκάρισμα που ψάχνει χειροκροτητές της στιγμής, όπως στα φθηνά αμερικάνικα σίριαλ. Χορωδιακός κακόφωνος ο ήχος. Σε λίγο θα μοιάζει ο Γιωργάκης με τον Γιώργο, η πολυκατοικία με τη συνοικία των σίριαλ της καταποντισμένης σοσιαλδημοκρατίας. Στας Ευρώπας η ρίζα του ταξικού τρομοκράτη είναι βαθιά θρησκευάμενη, εντέχνως άθεη και αρκετά ψευδαισθησιακή! Ωστε να μπερδεύει της ΜΗ.ΚΥ.Ο με το κομματικό γκρουπούσκουλο, το οποίο ενσωματώνεται αυτόματα στο διαχειριστικό πλάνο του καπιταλιστή σε κρίση κερδών ή ρευστότητας.

Τα μαχαίρια θα βγουν στη διάρκεια αυτής της νέας εκλογικής περιόδου που ήδη ξεκίνησε από το βράδυ της περασμένης εκλογικής Κυριακής. Το ΚΚΕ έχει ένα προνομιακό πεδίο συσσωρευμένης πείρας. Είναι τρόπος κι όχι τόπος. Εξουδετερώνει την πισώπλατη διαδικασία κοιτώντας τον αντίπαλο ή τον εχθρό κατάματα. Αυτό συγκράτησε συμπαγείς και σταθερές δυνάμεις. Το βατήρα εκτόξευσης δεν μπόρεσαν να πλήξουν. Θ' αφρίσουν. Αλλά, άλλο σάλιο κι άλλο κύμα. Χαιρετίσματα στην ...αποχή που έγινε αποχή των χαμένων. Οι βάρβαροι δε θα διαβούνε. Επιτέλους θα φανούνε!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ