Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10398

ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ κατά της νέας αντεργατικής επίθεσης

Μαζικές συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο NOVOTEL και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο, την Πέμπτη στον Πειραιά στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Την «ευελφάλεια» σαν το βασικό εργαλείο για το ξεπέρασμα της κρίσης, την ψευδεπίγραφη πρόνοια σαν αναγκαία προϋπόθεση της λεγόμενης κοινωνικής συνοχής και τα μέτρα για το τελειωτικό χτύπημα στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών συζήτησαν πρόσφατα στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ οι εκπρόσωποι των 27 κυβερνήσεων. Το σύνολο των ντοκουμέντων θα καταληχθεί στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, στις 18 και 19 του Ιούνη. Στην ημερήσια διάταξη η δράση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, τις εργατογειτονιές, με πρωτοβουλίες ενημέρωσης, κάλεσμα όλων των δυνάμεων, συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα, σωματειακών επιτροπών, αγωνιστικών ψηφοδελτίων ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  7

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΕΕ

Η ασφάλεια των Ελλήνων εργαζομένων δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες αλλά από την αντιδραστική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΕΕ. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά των μεταναστών,οι φυλακίσεις γιατί δεν έχουν χαρτιά, η επαναπροώθηση, να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, δωρεάν σίτιση και στέγαση. Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Ασυλο στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ.


ΣΕΛ.  8  -  10,   12

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ

Ο Α. Π. πρόσφερε 2.000 ευρώ και 3.000 ευρώ, αντίστοιχα, για τις ευρωεκλογές και τους αγώνες και τη διεθνιστική δράση του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Βερβεράκης πρόσφερε 1.000 ευρώ για τις ευρωεκλογές.


Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει ξανά την Τετάρτη

Εξαιτίας των ευρωεκλογών, η αργία του Αγίου Πνεύματος, που ισχύει και για τους δημοσιογράφους, μεταφέρθηκε με απόφαση της ΕΣΗΕΑ για αύριο Δευτέρα, 15 Ιούνη. Ετσι ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει ξανά την Τετάρτη, 17 Ιούνη.



ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Εκτιμήσεις και επισημάνσεις

Σειρά άρθρων, με αφορμή το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης για το Ευρωκοινοβούλιο.


ΣΕΛ.  13  -  20
ΠΕΡΟΥ
Αγώνας ενάντια στη σφαγή και την αρπαγή

Νέα κινητοποίηση με απεργία στις 8 Ιούλη, ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση Γκαρσία, που μακελεύει το λαό και θέλει να παραδώσει το φυσικό πλούτο στις πολυεθνικές.


ΣΕΛ.  32
ΜΕΞΙΚΟ
Στην αντικαπιταλιστική πάλη η προοπτική

Συνέντευξη στον «Ρ» του Πάβελ Καμπρέρα, μέλους του ΠΓ του Κόμματος Κομμουνιστών Μεξικού.


ΣΕΛ.  28

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ