Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ 2007
Εμπόριο η υγεία κι η τεκνοποίηση

Μιλάμε με καθαρά λόγια: Οποια γυναίκα ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα 'ναι σα να προσθέτει και τη δική της υπογραφή στην πολιτική που ξεδιάντροπα εμπορευματοποιεί το δικαίωμα στην υγεία, στην τεκνοποίηση, ακόμα και στην ίδια τη ζωή. Τι να πρωτοκαταγράψει κανείς:

  • Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που, κυκλοφόρησε στην αγορά σαν εμπόρευμα, με τιμές ίσες σχεδόν με τον κατώτερο μισθό μιας ανειδίκευτης εργάτριας; Τα αστικά ΜΜΕ ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή να προμοτάρουν ένα νέο προϊόν (αφού έτσι το παρουσίαζαν, προσπερνώντας σαν κάτι εντελώς αυτονόητο το κόστος των 555 ευρώ), μιλώντας για μια «τρομερή ανακάλυψη», την ώρα που -όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων- δεν υπήρχαν ολοκληρωμένες και επαρκείς έρευνες για την ασφάλεια, τις παρενέργειες και τις προϋποθέσεις χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου. (Στις παρενέργειες του «Gardasil», που καταγράφτηκαν στην Αυστραλία, συγκαταλεγόταν η προσωρινή παράλυση που ενδέχεται να προκαλέσει και θάνατο, λιποθυμίες, ζαλάδες και μουδιάσματα). Κι όλα αυτά όταν, ο ιός, θεωρείται δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου για τις νέες Ευρωπαίες ενώ, μόνο το 2005 υπήρξαν πάνω από 500.000 νέες περιπτώσεις γυναικών με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
  • Το παζάρι που έχει στηθεί με τα βλαστοκύτταρα (προέρχονται από το αίμα του ομφάλιου λώρου της γυναίκας που μπορούν εν δυνάμει να χρησιμεύσουν στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών όπως π.χ. ο καρκίνος του μυελού των οστών)... Την ώρα που οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μπορούν να σωθούν ζωές, το κόστος για μια εργατική οικογένεια ξεκινά από 2.500 ευρώ!
  • Το πόσο ανήμπορα είναι τα νεαρά ζευγάρια μπροστά σε ενδεχόμενα προβλήματα γονιμότητας, αφού η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι προνόμιο για τους λίγους; Τα 300.000 ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα στην Ελλάδα καλούνται να καταχρεωθούν στις τράπεζες (γιατί εκεί τα εξωθεί η κυρίαρχη πολιτική), αφού το κόστος φτάνει τα 8.000 ευρώ!

Για όλα τα παραπάνω, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαντούν πως το αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας που προτείνει το ΚΚΕ είναι «μη ρεαλιστική πρόταση», μια υπερβολή που δεν «αντέχει» η οικονομία. Αφήνουν τους ιδιωτικούς ομίλους να θησαυρίζουν ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με έρευνα της «Hellastat» - το 2006 170 επιχειρήσεις του κλάδου αύξησαν τα κέρδη τους κατά 27%. Ενώ, ο ΣΥΝ υπερασπίζεται τη συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ο ΛΑΟΣ καμώνεται ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν τα ιδιωτικά νοσοκομεία διαθέτουν το 15% των κλινών τους σε άπορους που θα υποδεικνύει η πολιτεία..!

Η πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αξιολογεί και αξιοποιεί κάθε νέο βήμα στην επιστήμη σύμφωνα με το μεγαλύτερο πλουτισμό των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Η εργατική τάξη όμως, αυτή που με τη σωματική και την πνευματική της δύναμη «παράγει» κάθε τέτοιο επίτευγμα, πρέπει να απαιτήσει, να κατακτήσει ό,τι της ανήκει. Κι αυτός ο δρόμος περνά και μέσα από τις εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ