Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Το ψευτοδίλημμα της «ακυβερνησίας»

Οσο πλησιάζουμε προς την κάλπη τα πολιτικά και επικοινωνιακά επιτελεία του συστήματος βλέποντας ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων να εκφράζουν την άποψη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπλέουν πολιτικά, βγάζουν από τη φαρέτρα τους εν είδει απειλής το δήθεν ακλόνητο επιχείρημα της «ακυβερνησίας» ή της αδύναμης κυβέρνησης και ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία». Δηλαδή, ότι πρέπει ο λαός να δώσει ισχυρή αυτοδυναμία σε έναν από τους δύο εταίρους του δικομματισμού ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Αυτό, λένε, «είναι για το καλό του τόπου».

Ολοι αυτοί, και όσοι τους «κλείνουν το μάτι» ότι μπορούν να συνδράμουν στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας (βλέπε τη σκόπιμη ασάφεια και την ποικιλία απαντήσεων του ΣΥΝ ή το παζάρι του ΛΑ.Ο.Σ) θέλουν να βάλουν το λαό, ειδικότερα τους εργάτες, μικρομεσαίους αγρότες και βιοτέχνες, τα παιδιά τους, τους νέους, στο εντελώς άχρηστο δίλημμα να... ψάχνουν να βρουν το ποιος είναι ο καλύτερος εκτελεστής, αυτός που θα περάσει καλύτερα τη θηλιά, στην «κρεμάλα» των δικαιωμάτων που ετοιμάζεται.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μιλάει καθαρά στα λαϊκά στρώματα. Τους λέει ότι δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον «καλύτερο εκτελεστή». Πρέπει και με την ψήφο στις εκλογές να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, με ενίσχυση του ΚΚΕ και κόντεμα του δικομματισμού. Η αγανάκτηση και η οργή που κυριαρχεί αυτό τον καιρό σε πολλούς εργαζόμενους, πρέπει να μετουσιωθεί πρακτικά και με την κόκκινη αγωνιστική ψήφο στην κάλπη. Οχι μόνο για την τραγωδία με τις πυρκαγιές, αλλά και για την καθημερινή ζωή που έχει γίνει Γολγοθάς, με τα χαμηλά μεροκάματα, με την αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας που πληρώνει για παροχές Υγείας, Παιδείας, με τη σχεδιαζόμενη επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Αρα το ψευτοδίλημμα της «ακυβερνησίας» πρέπει να αφήσει παγερά αδιάφορα τα λαϊκά στρώματα, αφού το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά πώς θα δυσκολευτεί η άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο πολύ πέσει το άθροισμα των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ανέβει η δύναμη του ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός γίνεται ο λαός, ώστε να βάλει φρένο σε αυτά που έρχονται, δηλαδή στα μέτρα που υπάρχουν στα προγράμματα και των δύο εταίρων, μέτρα που είναι αποκλειστικά για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Ισχυρό ΚΚΕ και στη Βουλή σημαίνει ισχυρότερο το λαϊκό κίνημα που παλεύει.

Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι και οι νέοι δεν πρέπει να φοβούνται αυτό που φοβάται η πλουτοκρατία, το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση. Οι κυρίαρχοι θα βρουν λύση. Είτε κυβέρνηση των δύο κομμάτων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί, άλλωστε στη Γερμανία υπάρχει, είτε κυβέρνηση συνεργασίας, (ο ΛΑ.Ο.Σ το λέει στο πρόγραμμά του, ο ΣΥΝ είναι έτοιμος και ας προσπαθεί να το συγκαλύψει). Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ανησυχούν από μια ισχυρή σταθερή κυβέρνηση, από μια ισχυρή αντιπολίτευση, από ένα δικομματισμό που δε θα έχει αισθητές απώλειες, γιατί οι κίνδυνοι για τα δικαιώματά τους είναι μεγαλύτεροι. Γιατί έτσι το κεφάλαιο θα νιώθει «καβάλα στο άλογο». Αντίθετα, θα «το λούσει κρύος ιδρώτας» όταν με ισχυρό ΚΚΕ ανοίξει ο δρόμος για να βγει ο λαός στην πάλη και την αντεπίθεση για να διεκδικήσει όσα του ανήκουν και σήμερα του στερούν.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ