Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΘΟΥΣΑ: Να απαιτηθεί η ακύρωση της αύξησης των τελών ύδρευσης αλλά και να επιστραφούν στην Κοινοτική Αρχή οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του νερού ως απαράδεκτοι, αποφάσισαν οι κάτοικοι της Ανθούσας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΔΑΣ Ανθούσας την περασμένη Κυριακή. Αιτία ήταν η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου για νέες αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης που φτάνουν τα 328%. Οπως τόνισε ο επικεφαλής της ΔΑΣ Ανθούσας, Νίκος Γαβράς, «το νερό είναι αγαθό της φύσης. Σε καμιά περίπτωση δε θα δεχτούμε να μας το πουλάνε σαν εμπόρευμα, για να πλουτίζουν οι ιδιώτες μέσα από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ή όσον αφορά εδώ την Κοινότητα, να το χρησιμοποιεί για να μας επιβάλλει πρόσθετη φορολογία και να πληρώνουμε εμείς τα ρουσφέτια και άλλες δαπάνες, τόσο της προηγούμενης, όσο και της σημερινής Κοινοτικής Αρχής».

ΦΩΤΙΑ εκδηλώθηκε χτες στις 5.30 τα ξημερώματα στην κονσερβοποιία και διαλογητήριο ροδακίνων και συναφών προϊόντων του συνεταιρισμού «Venus» στη Βέροια. Η φωτιά ξεκίνησε, από άγνωστη αίτια, σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο με κλούβες. Λίγες ώρες αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Συνεταιρισμού, Αντώνη Μαρκοβίτη, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε πρώτες ύλες και προϊόντα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραγωγική διαδικασία, μέχρι να αντικατασταθούν τα υλικά που καταστράφηκαν.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ: Την κατασκευή δύο ποδηλατόδρομων στην Αθήνα έως το 2010, εξήγγειλαν χτες ο υπουργός Μεταφορών και ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο πρώτος μήκους 13 χλμ. θα συνδέει δύο πάρκα, το Αλσος Χωροφυλακής στη Λ. Μεσογείων και το Πάρκο Ιλισίων, μέσω του Μητροπολιτικού Πάρκου του Γουδή, της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Ο δεύτερος μήκους 8,4 χλμ. θα συνδέει το Παναθηναϊκό Στάδιο με τον Φαληρικό Ορμο, ακολουθώντας πεζόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ με γκαζάκια σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα σε διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου. Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκαν μια αντιπροσωπεία στο Χολαργό, ένα υποκατάστημα της Winbank στη Ν. Κηφισιά και δύο επιχειρήσεις σε Κερατσίνι και Χαλάνδρι. Αλλοι δύο μηχανισμοί σε Κερατσίνι και Αχαρνών δεν εξερράγησαν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η ακρίβεια και οι επιπτώσεις της στη σύγχρονη γυναίκα» καλεί ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου τις εργαζόμενες και τις άνεργες γυναίκες. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 18 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Ανακρέοντος 60). Θα μιλήσει η Ντέπυ Τσακίρογλου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ