Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘΥΜΑ της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών που εξυπηρετούνται με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, έπεσε ένα 4χρονο αγοράκι, που το μεσημέρι της Τρίτης παρασύρθηκε από λεωφορείο στο σταθμό μετεπιβίβασης του Οργανισμού στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ήταν θέμα να χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Ο χώρος είναι μικρός για τη λειτουργία του ως σταθμού μετεπιβίβασης και καθημερινά συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι και πολλά λεωφορεία.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ του ΣτΕ στην αποδυνάμωση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου και την απομάκρυνση μη αρεστών προέδρων από κρίσιμα Τμήματα και τη μετακίνησή τους σε άλλα, που «μαγειρεύει» η κυβέρνηση, με πρόσχημα τη δήθεν επιτάχυνση των διοικητικών δικών.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε χτες αντισυνταγματική τη διάταξη για τη σύνθεση των Τμημάτων που προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται δικαστικός λειτουργός, περιλαμβανομένων και των αντιπροέδρων, να υπηρετεί στο ίδιο Τμήμα πέραν των 5 συνεχών ετών. Το ΣτΕ (με ψήφους 29-16) θεωρεί ότι αυτό το κρίνουν τα ίδια τα δικαστήρια και όχι η κυβέρνηση. Επίσης, αντισυνταγματική (με ψήφους 27-20) έκρινε και τη διάταξη για την ίδρυση του νέου 7ου Τμήματος του ΣτΕ, καθώς δεν αιτιολογείται επαρκώς η σύστασή του.

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την ακύρωση του ΠΔ 220/07, ως προς το σκέλος που απαγορεύει στα παιδιά των προσφύγων, τα οποία ζητούν άσυλο στη χώρα μας, να εγγράφονται στα σχολεία, εφόσον εκκρεμεί δικαστικά ή διοικητικά σε βάρος των γονέων τους ή των ίδιων το «μέτρο της απομάκρυνσής τους».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ: Φθορές προκάλεσαν άγνωστοι λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι σε υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα 30 ατόμων, με πέτρες και ξύλα, έσπασαν τις τζαμαρίες δύο τραπεζών στην οδό Ομήρου, καθώς και μίας στην οδό Τζωρτζ. Χθες τα ξημερώματα, σημειώθηκαν εμπρησμοί έξι αυτοκινήτων, στο Χαϊδάρι, στο σταθμό Λαρίσης, στο Παγκράτι και το Βύρωνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ