Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών οι καταγγελίες για ανέγερση 36 αυθαίρετων κτισμάτων στο στρατόπεδο Σακέτα. Ο εισαγγελέας Ν. Ορνεράκης, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Δ. Σαββαΐδη, διεξάγει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εξακριβώσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες και διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Η εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως μετά από κλιμακούμενες αντιδράσεις, καθώς όπως καταγγέλλεται, τα κτίσματα κατασκευάζονται στο στρατόπεδο στον Υμηττό, σε έκταση 2.000 τ.μ. και συγκεκριμένα στη Β' ζώνη προστασίας. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υποστηρίζει ότι το στρατόπεδο αποτελεί στρατιωτική βάση χημικού πολέμου και του είχε παραχωρηθεί στα τέλη της δεκαετίας του '50, ενώ ο υφυπουργός Αμυνας Κ. Τασούλας δήλωσε ότι πρόκειται για κατασκευή 36 ατομικών δωματίων σε 2 συγκροτήματα που προορίζονται για επιστρατευτικές και επιχειρησιακές ανάγκες στη θέση συνεργείου οχημάτων, αντλίας καυσίμων και δεξαμενής πετρελαίου που υπήρχαν στην επίμαχη έκταση.

Oι εν λόγω εξελίξεις βέβαια είναι συνέχεια της αντιδασικής κυβερνητικής πολιτικής, που συμπληρώθηκε φέτος με την έκδοση τριών Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία εξυπηρετούν την οικοδόμηση του Υμηττού από δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι προφανές ότι όσο το δάσος δεν αποτελεί λαϊκή περιουσία, θα ανοίγουν και οι ορέξεις επιχειρηματιών, καταπατητών και μεγαλοεργολάβων

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΑ: Είχε κρύψει 300 γραμμάρια ηρωίνης στο αυτοκίνητό του, την οποία είχε αγοράσει από Αλβανό έμπορο. Πρόκειται για έναν συνοριοφύλακα, ο οποίος συνελήφθη μετά από επιχείρηση του τμήματος Ασφαλείας Καστοριάς και της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στην περιοχή της Μεσοποταμιάς, στην Καστοριά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ