Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10440

ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Σε εξέλιξη το άγριο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών
  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
  • Απόπειρα μεταφοράς προσφύγων από τη Σάμο έμεινε ανεκτέλεστη, χάρη στην κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων και του λαού του νησιού.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΩΡΑ στις μεγάλες επιχειρήσεις
  • Αποδεικνύεται πως χρήματα υπάρχουν όταν πρόκειται να ενισχυθεί το κεφάλαιο
  • Ανοίγονται νέοι επικίνδυνοι δρόμοι σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των εργαζομένων
  • Η κυβέρνηση δίνει προκλητικά νέα πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις αποδεικνύοντας ότι χρήματα υπάρχουν αν πρόκειται να κατευθυνθούν στην ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των εργαζομένων και γενικότερα του λαού.
  • Με το νομοσχέδιο αυτό τα βιομηχανικά-επιχειρηματικά λεγόμενα πάρκα θα διαμορφώνονται ακόμα πιο ανεξέλεγκτα με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Οι βιομηχανίες και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις θα εντάσσονται σε νέες και παλιές βιομηχανικές ζώνες με όρους και προϋποθέσεις που θα καθορίζουν οι ίδιες, εφόσον θα έχουν τη δυνατότητα αυτές να διαχειρίζονται τη λειτουργία τους. Ενώ θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν και έξω από αυτές.
  • Σε αντίθεση με όσα δηλώνει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των βεβαρημένων περιοχών των Οινοφύτων, του Ασπροπύργου, του Κορωπίου κ.ά., με το νομοσχέδιο αυτό νομιμοποιεί την ανεξέλεγκτη λειτουργία των βιομηχανιών σε αυτές τις περιοχές και δίνει ώθηση να πολλαπλασιαστούν φαινόμενα όπως η μόλυνση του Ασωπού ποταμού, η καταστροφή των δασών, κλπ.

ΣΕΛ.  13

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΠΑΜΕ
«Οχι άλλος εργάτης σκοτωμένος»

Εξω απ' τις πύλες του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, που ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του, το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μαζί με τους εργάτες της εταιρείας απαίτησαν: «Οχι άλλος εργάτης σκοτωμένος». Η μαζική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας απέδειξε πως οι εργάτες είναι αποφασισμένοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


ΣΕΛ.  9

Η «Ενεργός Γήρανση»

Δεν έχει όρια η εγκληματική αδιαφορία κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Δεν έχουν τέλος και οι θάνατοι εργατών στα γκέτο του κεφαλαίου. Μετά τους δύο νεκρούς στη «ΛΑΡΚΟ» και στην εταιρεία ανακύκλωσης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο, χτες, άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση οινοποιίας στη Ν. Αγχίαλο. Ο νεκρός δούλευε νυχτοφύλακας και ήταν... 67 χρόνων. Συνταξιούχος αγρότης, αναγκαζόταν στο νυχτοκάματο για να συμπληρώνει την πενιχρή αγροτική σύνταξη των 330 ευρώ το μήνα.

Δεν είναι βέβαια ο μόνος. Χιλιάδες συνταξιούχοι παραμένουν δεμένοι στο μεροκάματο, όπως ο Προμηθέας στο βράχο, και μετά την συνταξιοδότησή τους. Ας όψονται οι ανάγκες και οι μίζερες συντάξεις τους. Και όμως, αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματά της, την παρουσιάζουν και ως «διέξοδο» για τους συνταξιούχους. Της έχουν δώσει και μια εύηχη ονομασία. Είναι η «Ενεργός Γήρανση». Προφανώς, γιατί στη λογική τους δε χωράνε ούτε τα αξιοπρεπή γηρατειά, ούτε οι αξιοπρεπείς συντάξεις.



ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 64 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Αύριο οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  3
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Δεν καταδίκασε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Οργανωμένη πάλη κατά των μηχανισμών καταστολής

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ