Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ύψους 44.000 ευρώ για ηθική βλάβη υποχρέωσε ο Αρειος Πάγος να καταβάλει σε ασθενή του καρδιοχειρουργός καθηγητής Πανεπιστημίου, που ξέχασε τη βελόνα στη διάρκεια εγχείρισης ανοιχτής καρδιάς στο σώμα του ασθενούς. Η απόφαση δίνει το δικαίωμα στον ασθενή να ζητά την αποζημίωση απευθείας από τους καθηγητές γιατρούς για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις τους από δόλο ή βαριά αμέλεια και όχι από το Δημόσιο, όπως προβλέπεται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα του 1999.

Το γεγονός αυτό έγινε το Σεπτέμβρη του 1995 στην πανεπιστημιακή καρδιολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου ο καθηγητής γιατρός «από αμέλεια εγκατέλειψε» τη βελόνα στο σώμα του ασθενούς. Τα δικαστήρια επιδίκασαν την αποζημίωση των 44.000 ευρώ στον πανεπιστημιακό γιατρό, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε να καταβάλει την αποζημίωση προσφεύγοντας στον Αρειο Πάγο ισχυριζόμενος ότι ο ασθενής θα έπρεπε να διεκδικήσει την όποια αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο και αυτό με τη σειρά του να τη διεκδικούσε από τον ίδιο. Ωστόσο, η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απέρριψε τους ισχυρισμούς του γιατρού.

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ χτες ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε συμπληρώσει τα αποθεματικά της «Interamerican» από τα χρήματα των ασφαλισμένων, προκειμένου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και να αντλήσει κεφάλαια. Ο Δ. Κοντομηνάς απολογήθηκε στον ανακριτή διά υπομνήματος για υπεξαίρεση από κοινού και κατ' εξακολούθηση ποσού ιδιαίτερης μεγάλης αξίας (14 δισ. δραχμές) την περίοδο 1996-1998 από τα αποθεματικά της εταιρείας και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη είχε ασκηθεί τον περασμένο Ιούλη με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και καταγγελίες ομογενών στη Γερμανία.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΣΗ στο Θησείο εκτελούνται τα δρομολόγια του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου», λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Ο σταθμός του Θησείου θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μέχρι και τις 6 Μάρτη 2009, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση των ΗΣΑΠ, είναι ενδεχόμενο να υπάρχει και καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών στο δρομολόγιο. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λειτουργεί και η λεωφορειακή γραμμή «500Α», εκτελώντας το δρομολόγιο Ομόνοια - Πειραιάς - Ομόνοια.

Η «ΣΕΧΤΑ επαναστατών» με χτεσινοβραδινή της προκήρυξη που βρέθηκε στην οδό Νιόβης στα Πατήσια ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLTER.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ