Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΗΛΟΣ: Την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού, εκφράζουν με ψήφισμά τους οι φορείς και ο λαός της Μήλου. Οπως καταγγέλλεται, το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) του νησιού είναι υποστελεχωμένο, οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ ανύπαρκτες και το σύστημα διακομιδών ανεπαρκές. Και οι φορείς απαιτούν τη συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ, την άμεση και καθημερινή παρουσία γιατρών στο ΙΚΑ Μήλου, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των γιατρών του ΚΥ Μήλου.

ΙΝFΟΤΕ: Την επαναπρόσληψη των απολυμένων της «ΙΝFΟΤΕ», αλλά και την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των άλλων δικαιωμάτων, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος. Από το Δεκέμβρη του 2007, που ολοκληρώθηκε από τον ΟΤΕ η πώληση κατά 100% της «ΙΝFΟΤΕ», οι νέοι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε απολύσεις, αξιοποιώντας το γεγονός ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση που να εξασφαλίζει τη δουλειά των 450 εργαζομένων. Μέσα σε τέσσερις μήνες έχουν απολυθεί περισσότερα από 40 άτομα, ανάμεσά τους και οκτώ άτομα που συγκέντρωσαν 76 υπογραφές ζητώντας την πρόσληψή τους από τον ΟΤΕ, με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Η δεύτερη συνάντηση έγινε χτες μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων και της διοίκησης της επιχείρησης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αν και η διοίκηση της επιχείρησης δε διατύπωσε συγκεκριμένες θέσεις, ωστόσο φαίνεται να αμφισβητεί την ισχύ των μέχρι σήμερα συλλογικών συμβάσεων και συνεπώς τα δικαιώματα των εργαζομένων που προβλέπουν αυτές.

ΤΣΜΕΔΕ: Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι υπάλληλοι του Ασφαλιστικού Φορέα των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, ζητώντας την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων (πρόσληψη προσωπικού, αναστολή του νόμου για την ενοποίηση των Ταμείων, ορθολογική κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού κ.ά.).

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (11.30 π.μ.) προχωρούν στις 24 του Ιούνη οι γεωπόνοι. Διεκδικούν ανάπτυξη και στελέχωση των υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα, λύση στα οικονομικά αιτήματα κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ