Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΣΙΝΤΛΕΡ ΕΛΛΑΣ»: Παρέμβαση στην εργοδοσία της εταιρείας ανελκυστήρων «ΣΙΝΤΛΕΡ ΕΛΛΑΣ» έκανε χτες η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής και το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την απόλυση του εργαζόμενου Ν. Θεοφιλόπουλου, στην οποία προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία. Το πρόσχημα της εργοδοσίας είναι πως η εταιρεία δεν έχει δουλειά και πως ο εργαζόμενος δεν απέδιδε. Ο εργαζόμενος, δούλευε επί 4,5 χρόνια στην εταιρεία. Ταυτόχρονα ήταν μπροστάρης στην ενίσχυση της δράσης και παρουσίας του κλαδικού συνδικάτου στο χώρο εργασίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι σε όλες τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια μέρα θα κάνουν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Κοινοτήτων των υπόλοιπων Περιφερειών.

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»: Σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη), προχωρούν σήμερα στις 5.30 μ.μ., οι εργαζόμενοι του εκδοτικού «Ελληνικά Γράμματα». Οπως σημειώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, το κλείσιμο της επιχείρησης «δεν είναι αποτέλεσμα "κακής οικονομικής διαχείρισης", αλλά αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου είναι "υποχρεωμένο" να οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες εργάτες. Να μειώνει όσο το δυνατόν περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και τις ανάγκες μας». Για το θέμα των απολύσεων στον εκδοτικό οίκο Ερώτηση κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, Κ. Καζάκος, Λ. Κανέλλη και Γ. Μαυρίκος, προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ