Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10769

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Την Πέμπτη στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Την Πέμπτη 16 του Σεπτέμβρη θα ανοίξει τις πύλες του στην Αθήνα, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.


ΣΕΛ.  20  -  23
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Πρόκληση στο λαό χωρίς όρια

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι για να μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν, πρέπει το γρηγορότερο να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τους στυλοβάτες της πολιτικής του, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., και να στρατευθούν με το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ και αύξηση του κόστους η πολιτική της κυβέρνησης
  • Αλέκα Παπαρήγα: Η διά βίου μάθηση, αυτό το μεγάλο «ατού» της κυβέρνησης και της ΕΕ, είναι διά βίου υποβαθμισμένη και πανάκριβη γνώση
  • Να μετατραπεί κάθε σχολείο, όπως κάθε τόπος δουλειάς, κάθε γειτονιά, σε ένα κάστρο αντίστασης και συλλογικής αντεπίθεσης και για την Παιδεία
  • Μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, πολυάριθμα τμήματα μαθητών, άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις συνθέτουν την εικόνα της πρώτης μέρας στα σχολεία.
  • ΚΝΕ: Είναι πρόκληση για κάθε νέο και νέα να λέει η υπουργός Παιδείας πως η νέα σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων τριάντα χρόνων. Δεν θα το επιτρέψουμε! Αυτή η χρονιά να γίνει η πιο δύσκολη για όσους μας στερούν το μέλλον και εμποδίζουν τα όνειρά μας!
  • Επισκέψεις στα σχολεία από τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα.
  • Κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ, τριών Ομοσπονδιών Γονέων και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, για παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές διευθύνσεις την ερχόμενη Πέμπτη.
  • Τεράστια προβλήματα στα ειδικά σχολεία, ενώ πολλά παρέμειναν κλειστά. Αγωνιστικές παρεμβάσεις από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

ΣΕΛ.  13  -  19

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικό και αποφασιστικό μήνυμα οργάνωσης και αντίστασης

Την ανάγκη, ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, να σηκώσει ανάστημα και οργανωμένα να συγκρουστεί με τα μονοπώλια που υπονομεύουν κάθε δικαίωμά του, ανέδειξε το παλλαϊκό συλλαλητήριο που έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Συλλαλητήριο που «σφράγισε» το κάλεσμα σε οργάνωση που απευθύνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ με το κοινό πλαίσιο πάλης που παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή.


ΣΕΛ.  11

Τώρα με το ΚΚΕ

O πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι «11 μήνες τώρα αποδεικνύουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε (...) Το αποδεικνύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσά μας». Ολοι μαζί, κυβέρνηση - μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτοί ήταν ανάμεσά τους. Οι εργαζόμενοι ήταν στο συλλαλητήριο ενάντιά τους. Εντεκα μήνες αντιλαϊκά μέτρα συνδυασμένα με μέτρα ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, «χωρίς λήξη συναγερμού», όπως είπε. Ψέματα είπαν και τα αστικά ΜΜΕ ότι δε θα παρθούν άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι εφαρμόζει τις εξαγγελίες του, πέρσι πριν τις εκλογές, στη ΔΕΘ. Επιβεβαιώνοντας το ΚΚΕ που πάντα είχε αυτή την εκτίμηση. «Πονάω όταν βλέπω να την πληρώνει ο αδύναμος», είπε. Απύθμενο θράσος υποκρισίας της πιο αδίστακτης κυβέρνησης, που τσακίζει κατακτήσεις και δικαιώματα του λαού. Αυτά να γίνουν κριτήριο ψήφου στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη με ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, κίνητρο συμμετοχής στους λαϊκούς αγώνες. Λέμε ξανά στους ανθρώπους του μόχθου που ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Ελάτε μαζί μας να δράσουμε στα μέτωπα συσπείρωσης, στα οποία ήδη συμμετέχουν λαϊκές δυνάμεις πέρα από το ΚΚΕ. Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, αρκεί να πάρει ο λαός μαζικά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του στα χέρια του. Είναι αδιανόητο να ψηφίζετε το ίδιο κόμμα με τα αφεντικά. Εγκαταλείψτε τώρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με την ψήφο, εγκαταλείψτε την πολιτική τους, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΣΥ
Κοινή δράση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης

ΣΕΛ.  27
ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ
Του έκοψαν τη σύνταξη στο όνομα της επανεξέτασης

ΣΕΛ.  25
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Να αποτρέψουμε τις αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ