Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΕΑΑΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Μάρτη στις 11.30 π.μ. η μαθητική κοινότητα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου για το δικαίωμα στη δουλειά και το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τους ανθρώπους με αναπηρία, ακόμα και τους απόφοιτους των επαγγελματικών σχολών. Στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε με ομόφωνα απ' τη μαθητική κοινότητα του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου καλούν ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) ανακοίνωσε χτες τη διακοπή τροφοδοσίας όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων της χώρας με αναλώσιμο υλικό, όπως γάζες, ορούς, σύριγγες, χειρουργικά γάντια, καθετήρες κ.λπ. λόγω των οφειλών των νοσοκομείων προς τις εταιρείες - μέλη του. Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΠΙΕ τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν οφειλές 5 χρόνων συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ.

ΑμΕΑ: Την επίθεση που δέχτηκαν τυφλοί διαδηλωτές από τις δυνάμεις καταστολής στη διάρκεια της προχτεσινής απεργιακής κινητοποίησης, στην Αθήνα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Τυφλών.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Τη δημοτική αρχή Γλυφάδας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου, μετά την αποστολή εγγράφων από τη διοίκηση σε εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς, όπου έμμεσα τους απειλεί με λήξη της σύμβασής τους (σύμβαση έργου), γιατί απήργησαν στις 10 και 24 Φλεβάρη αναφέροντας ότι αν ξαναγίνει θα καταγγείλει τις συμβάσεις τους. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αντί να υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στη δουλειά με προσλήψεις απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, τώρα που όλα τα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται τους απαγορεύει στην ουσία να απεργήσουν, να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή».

ΟΚΑΝΑ: Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) θα κάνουν στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη, 17.3.2010. Διεκδικούν να αυξηθεί το ύψος της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την «απομάκρυνση του Οργανισμού από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, θέση που στηρίζει έναν επικίνδυνο κοινωνικό ρατσισμό».

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Στη μάχη για την αφύπνιση των εργαζομένων εντάσσεται και η σημερινή πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής να προσκαλέσει τους εργαζόμενους του κλάδου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Η εταιρεία συγχωρεί μια στιγμή παραφροσύνης», στο Θέατρο Αρτι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ