Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Σε μαζική ενίσχυση του ψηφοδελτίου του, καλεί το «Αγωνιστικό Μέτωπο», που για πρώτη φορά συμμετέχει στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου. Οι αρχαιρεσίες, στην επαρχία ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται στις 16 Οκτώβρη. Στην Αττική, ξεκινούν στις 19/10 και τελειώνουν στις 24/10. Κάθε μέρα αρχαιρεσιών αντιστοιχεί, στην επαρχία, σε διαφορετική πόλη και στην Αττική σε διαφορετικές περιοχές. Το «Αγωνιστικό Μέτωπο», στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι μέχρι τώρα «η λειτουργία του συλλόγου έχει συντελέσει σε μια γενική απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος (...) ασκεί επιδοματική πολιτική για επιμέρους ζητήματα και αρνείται τον ενωτικό εργατικό αγώνα. Μέσα σε ένα κλίμα οικογενειοκρατίας αφήνει τους συναδέλφους στην ψευδαίσθηση των κοινών συμφερόντων με την εργοδοσία». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση αιτημάτων που αντιστοιχούν στις πραγματικές τους ανάγκες. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου του και σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και τα κατά τόπους κλαδικά σωματεία, σε συντονισμό με όλους τους εργασιακούς κλάδους.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Πρέβεζας που συνεχίζονται μέχρι την επόμενη Κυριακή καλεί η «Ταξική Ενότητα» τους εργάτες του κλάδου, κόντρα σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν την ισχυροποίηση του σωματείου. Η παράταξη, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ και κάνει λόγο για αντισυνδικαλιστική, αντεργατική συμπεριφορά, καθώς απ' τη μια κατασκευάζουν σενάρια περί μη τήρησης των εκλογικών διαδικασιών και απ' την άλλη, επιδιώκουν να βάλουν φρένο στη συμμετοχή των εργαζομένων και στο σοβαρό ενδεχόμενο ενίσχυσης της «Ταξικής Ενότητας».

ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ: Ξεκινούν την Κυριακή 18/10 και ολοκληρώνονται στις 25/10 οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 5ος όροφος, Ομόνοια). Το σωματείο καλεί σε μαζική συμμετοχή τονίζοντας πως «πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη δύναμη που χρειάζεται το σωματείο μας για να μπορεί και στο μέλλον άμεσα, δυναμικά, αποτελεσματικά και υπεύθυνα να αντιμετωπίζει τα προβλήματά μας και να δίνει λύσεις σε αυτά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ