Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»: Νέα επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ στα Γιάννενα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη, καθώς και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που οφείλει η εργοδοσία για το 2008 σε μερίδα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι με όπλο την εμπειρία από τον πολυήμερο αγώνα που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα από κοινού με το ταξικό Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων επανέρχονται ακόμη πιο ώριμοι, ακόμη πιο αποφασισμένοι.

«ΑΚΤΩΡ»: Σταμάτημα των εργασιών επέβαλε σε δεκάδες εργαζόμενους η κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ σε εργοτάξιο στο Διακοπτό Αχαΐας (στον κόμβο Διακοπτού - Καλαβρύτων, 159 χιλιόμετρο, έργα της ΕΡΓΟΣΕ), πιέζοντας να εξασφαλίσει την καταβολή χρημάτων από την ΕΡΓΟΣΕ. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κατασκευαστικής εταιρείας και δηλώνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα διεκδικήσουν όλα τα μεροκάματα που με ευθύνη της εταιρείας χάνουν οι εργαζόμενοι.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εντεινόμενη εργοδοτική επίθεση διοργανώνει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, αύριο, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 5ος όροφος).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Νέα δεδομένα δημιουργεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που επιδίκασε αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ στους συγγενείς τεχνίτη οχημάτων που πέθανε από καρκίνο, γιατί εισέπνεε αμίαντο στον καθαρισμό των φρένων των λεωφορείων, όταν εργάζονταν στην ΕΑΣ, ΟΑΣΑ και ΕΘΕΛ από το 1983 μέχρι το 2006. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η εργοδότρια εταιρεία παρέλειψε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως είναι η μέτρηση αμιάντου στον αέρα του χώρου εργασίας, ο περιορισμός με υγρές μεθόδους της δημιουργίας και διασποράς σκόνης στο περιβάλλον, καθώς και η γενική ενημέρωση των εργαζομένων σε τακτά χρονικά διαστήματα για τους πιθανούς κινδύνους στην υγεία τους. Ο άτυχος εργάτης προσβλήθηκε από καρκίνο ένα χρόνο πριν τη συνταξιοδότησή του.

ΦΑΡΟΣ: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του εργοστασίου (με έδρα στον Αλιμο) που μένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο υπογράφουν μαζικοί φορείς της περιοχής και άλλοι. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου, με καθημερινές βάρδιες περιφρούρησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ