Κυριακή 10 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σ' αυτούς που μοιράζουν φούσκες ελεημοσύνης

Θα επιχειρήσω τη ρεαλιστική προσαρμογή ενός παλαιότερου ανεκδότου που το έστρεφαν εναντίον του σοσιαλισμού. Ενός επίκαιρου ανεκδότου που εκφράζει τις τρέχουσες προεκλογικές «παροχές» ελεημοσύνης από την κυβέρνηση.

Επιστρατεύουν λοιπόν οι οικονομικοί υπουργοί ένα αεροπλάνο και δίνουν εντολή στον κυβερνήτη να πετάξει πάνω από ένα μεγάλο γήπεδο, όπου γίνεται ποδοσφαιρική συνάντηση με αυτονόητη συνάντηση χιλιάδων φιλάθλων.

Ο διάλογος που ακολουθεί ανάμεσα στους υπουργούς μπορεί να κωδικοποιηθεί στα ακόλουθα σημεία:

- Εγώ σκέπτομαι, λέει ο πρώτος υπουργός, να ρίξω στον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο μερικά χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ. Οι τυχεροί που θα τα βρουν θα πούνε, μπράβο στην κυβέρνηση που μας κάνει να περιμένουμε το δώρο από τους... ουρανούς.

Ο δεύτερος υπουργός προτείνει βελτιωμένο... επικοινωνιακό κόλπο:

- Εγώ, λέει, θα ρίξω το ίδιο μικροποσό, αλλά σε πενηντάρικα, οπότε περισσότεροι θα είναι οι τυχεροί που θα πούνε μπράβο στην κυβέρνηση που μας φροντίζει!

Ο τρίτος υπουργός είναι ακόμη πιο πονηρός: Εγώ, λέει, θα ρίξω το ίδιο ποσό, αλλά σε κέρματα, σε ψίχουλα δηλαδή που μοιράζουμε προεκλογικά, και αυτοί που θα τα πάρουν, έστω και για να αγοράσουν ένα κουλούρι, θα πούνε μπράβο στην κυβέρνηση που βρέχει «μάννα» εξ ουρανού.

Οι τρεις υπουργοί βλέπουν τον πιλότο του αεροπλάνου που τους παρακολουθεί με ειρωνικό μειδίαμα:

- Εσύ ποια από τις προτάσεις μας θεωρείς καλύτερη, τον ρωτούν.

- Καμιά, απαντά. Γιατί εγώ σκέπτομαι, αντί για τις πενταροδεκάρες και τα ψίχουλα, να σας ρίξω και τους τρεις έξω από το αεροπλάνο, οπότε όλος ο λαός θα ανασάνει από την αγυρτεία και τα κόλπα σας.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ