Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Μεγαλύτερη συμμόρφωση στις υποδείξεις

ΗΜετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει και με ικανοποιητική προσέγγιση μάλιστα προβλέψεις καιρού για το γενικό πληθυσμό. Εκδίδει όμως και ειδικά δελτία προγνώσεων για τους ναυτιλλομένους και τους ταξιδιώτες, αλλά και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Για να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι για τις καιρικές μεταβολές και τις ενδεχόμενες συνέπειες από καύσωνες ή παγετούς, από χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες, σφοδρούς ανέμους και άλλες κλιματικές μεταβολές.

Γνώμη μας είναι ότι κατά τον ίδιο τρόπο οι εργαζόμενοι, αγρότες, εργάτες, απασχολήσιμοι, ελαστικώς προσφέροντες τις υπηρεσίες τους και ανελαστικώς πενόμενοι, αλλά και οι αειφόρως καταγραμμένοι στις λίστες αναμονής εργασίας πρέπει να παρακολουθούν, ως μετεωρολογικό δελτίο προβλέψεων, το.. Δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Εκτός των προβλέψεων περί ανέμων και υδάτων της ευρωπαϊκής πορείας θα είναι ενήμεροι έτσι για τις κοινωνικές καταιγίδες που παρακολουθούν, τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Θα μπορούν να εκτιμήσουν τη θαυμαστή αρμονία και συναποδοχή των κυβερνητικών μέτρων φιλελευθεροποίησης - τι παραπλανητικός όρος, αλήθεια - και τη συγκινητική ανταπόκριση προς τα μέτρα αυτά της επιχειρηματικής πλευράς που με... αυταπάρνηση τα νέμεται, αφού προηγούμενα τα υπαγορεύει ή τα αναγορεύει σε στοιχεία υψηλού εθνικού ενδιαφέροντος.

Ετσι λοιπόν, στο Δελτίο που αφιερώθηκε στην ετήσια συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών(τεύχος 600) αναφέρονται ως πρώτο και σημαντικό στοιχείο επιτυχίας «οι παρεμβάσεις μας (του ΣΕΒ) για τη συνεπή εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που θα οδηγούσε στην ικανοποίηση των κριτηρίων της ένταξης στην ΟΝΕ. Το πράξαμε με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέταμε... Η πολύπλευρη παρέμβασή μας έπαιξε θετικό ρόλο στην τελική επιτυχή έκβαση...», τόσο στην κατάρτιση του σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης, που αποτελεί προσχέδιο για το Γ` Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης, όσο και στη διαμόρφωση δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος για την ανταγωνιστικότητα.

Παρά τις «ευτυχείς» αυτές εξελίξεις ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ διαπιστώνει ότι «η συναφής δράση δεν έχει ακόμα υποταχθεί στους κανόνες του ανταγωνισμού και της αγοράς».

Αλλά, για την «υποταγή» αυτή, μαίνεται ήδη η λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων και της στυγνής οικονομικής πολιτικής, όπως θα πιστοποιήσει σε λίγο ο πρωθυπουργός στην Εκθεση Θεσσαλονίκης.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ