Κυριακή 21 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ έχει αναρτήσει για τα Σχολικά Πρωταθλήματα το site «Σκάκι στα Δυτικά» και σας συνιστούμε να το διαβάσετε όλο και με προσοχή.

Αναφέρει τα θετικά της διοργάνωσης, αλλά και τα αρνητικά, τα οποία -όπως υπογραμμίζει ο γράφων στο site- είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα θετικά.

Στα θετικά συμπεριλαμβάνει τη μεγάλη προσέλευση των μαθητών-τριών που οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στη δωρεάν συμμετοχή στους αγώνες. Η συμμετοχή των παιδιών χωρίς παράβολο, κάνει τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους να παίξουν. Θετικά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και τους περισσότερους χώρους που έγιναν τα περιφερειακά και ειδικά, τα τελικά ατομικά που έγιναν σ' ένα καταπληκτικό σχολικό συγκρότημα. Σχολικό συγκρότημα που θα έπρεπε να ήταν δημόσιο, ή, εάν το θέλετε, όλα τα δημόσια σχολεία θα έπρεπε να ήταν έτσι. Αλλά... δεν πιστεύω να το ξεχάσατε. Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε.

Για ένα άλλο θετικό που κατάφερε η ΕΣΣΝΑ να το κάνει αρνητικό ήταν τα ιστολόγια, όπου στο Νότιο Τομέα δεν υπήρχε σύνδεσμος για τους προκρινόμενους μαθητές και ομάδες, αλλά υπήρχε διαφήμιση του συνδιοργανωτή του ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Λάθος όλου του συστήματος θεωρώ και το γεγονός ότι η Ενωση ψάχνει ιδιώτες με σχολικές μονάδες να πραγματοποιήσουν τους αγώνες και ν' αναλάβουν τα έξοδα της διοργάνωσης με αντάλλαγμα τη διαφήμιση. Τεράστιο λάθος να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη δίνη της φτώχειας που μας έχουν ρίξει και να παρακαλάμε για χορηγούς. Το κράτος, το υπουργείο, η ΓΓΑ θα έπρεπε να προσαρμόζεται στις ανάγκες μας σαν πολίτες και σαν αθλητές. Αυτά όμως είναι μια κοσμοθεωρία που πολλοί δε συμμερίζονται. Οταν μας καταπιεί η δίνη που ανέφερα και πριν, τότε θα καταλάβουμε όλοι πόσο κακό κάνουμε μόνοι μας και στην κοινωνία και στο άθλημα και στο μέλλον των παιδιών μας.

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ και πάλι ότι τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα (Ατομικά - Ομαδικά καθώς και το 9ο Σχολικό Κύπελλο Ελλάδας, που είναι για όσους δεν προκρίθηκαν) θα διεξαχθούν στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Eretria Village Resort» στην Ερέτρια από 27 έως 29 Απρίλη 2013.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ