Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές

ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τριάντα ταινίες από την Ελλάδα και χώρες όπως Αφγανιστάν, Βιετνάμ, Ρωσία, νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Ιαπωνία, περιλαμβάνει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ «EMOTION PICTURES - Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία» (21 - 23/6, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138).

Θέματα των ταινιών είναι: αναπηρία - πόλεμος - περιβάλλον. Κάθε ταινία συνοδεύεται με συζήτηση. Θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η μισή ζωή του Ντένις Ο' Ρουρκ», για τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στην υγεία των κατοίκων των νησιών Μάρσαλ (βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και ειρήνης του Φεστιβάλ Βερολίνου). Εκπληξη είναι ο 12χρονος Ινδός σκηνοθέτης (πρωταγωνιστεί μάλιστα) Κισάν Σρικάντ, με την ταινία «Στους πέντε δρόμους».

Φέτος, το φεστιβάλ ξεκινά συνεργασία με τον ινδικό οργανισμό «Chinh India Forum». Μαζί με τους σκηνοθέτες Μίνακσι και Βινάι Ράι (με 27 εθνικά και διεθνή βραβεία) διοργανώνουν εργαστήριο κινουμένων σχεδίων. Η ταινία του εργαστηρίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, και συμμετοχή 30 παιδιά από την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί στις 23/6 και θα προβληθεί σε όλα τα σχολεία που βρίσκονται υπό την αιγίδα της UNESCO.

Στη σημερινή τελετή έναρξης θα προβληθεί «Το όνειρό μου» για την κινεζική Καλλιτεχνική Ομάδα Ατόμων με αναπηρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ