Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Δάνεια... ευκαιρίας προς ευκολόπιστους

Στο τέλος θα μας πληρώνουν και από πάνω για να πάρουμε τραπεζικά δάνεια, ν' αυξήσουμε δηλαδή τα κέρδη τους. Πλημμύρισαν οι εφημερίδες από ολοσέλιδες και πανάκριβες διαφημίσεις, όπως και τα ραδιοφωνικά και τηλε-κανάλια που μας διαβεβαιώνουν ότι αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, την οικογένεια, την προίκα της κόρης, τις σπουδές των παιδιών, ένα καινούριο αυτοκίνητο, διακοπές στην Καραϊβική δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε από τα προσφερόμενα δάνεια σε τιμές ευκαιρίας.

Εξω η φτώχεια δηλαδή, έξω η μιζέρια. Ανοιχτά μπροστά σας τα θησαυροφυλάκια των Τραπεζών, δηλαδή οι μπεζαχτάδες του τραπεζοπιστωτικού κεφαλαίου, που είναι «ανοιχτοί» για να γεμίζουν και όχι ν' αδειάζουν.

Πάρτε - πάρτε δάνεια και σε όποιο ποσό θέλετε, φτάνει να... φτάνει να έχετε ανάλογη πιστοληπτική δυνατότητα, δηλαδή να έχετε ανάλογα περιουσιακά στοιχεία, ως εγγύηση ότι θα εξοφλήσετε το δάνειο. Διότι αν δε συμμορφωθείτε προς τους όρους των δανείων, τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, πάει και το σπίτι, πάει το αυτοκίνητο, το χωράφι, η προίκα της κόρης, πάει και το όνειρο. «Ας προσέχατε», όπως είπε και για τον υποκινούμενο τζόγο του Χρηματιστηρίου ο πρωθυπουργός και ληξιπρόθεσμος πρόεδρος της Χαλκιδικής.

Να μερικές προσκλήσεις και προκλήσεις τραπεζικών διαφημίσεων:

- Για... αφύπνιση του μισθού σας! - Εχεις προσδοκίες, έχεις Τράπεζα - Ευκαιρία χρηματοδότησης για δύο ακόμη χρόνια - Για το νέο ζευγάρι: Σταθερό επιτόκιο μέχρι το «παιδί του να ξεκινήσει για το σχολείο» - Επιλέγετε ένα από τα «πακέτα» μας (με κερασάκι στην κορυφή ως ΕΠΑΘΛΟΝ στο πρόγραμμα επιβράβευσης του καλού δανειολήπτη).

Και ακόμη! - «Η συνήθεια - (του δανεισμού;) γίνεται κέρδος» - Μια Τράπεζα βεβαιώνει: - Παντού κοντά σου (σ.σ. δηλαδή και στη φυλακή;).


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ