Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επείγοντα μέτωπα πάλης

Αυτό το διάστημα ταξικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, σε όλη την Ελλάδα με κινητοποιήσεις, λαϊκές συνελεύσεις και παρεμβάσεις, ξεδιπλώνουν τη δράση τους για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιείται από τη συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) ως συνέχεια των βάρβαρων πολιτικών των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων. Η επίθεση αυτή περιλαμβάνει την κλιμακούμενη φοροληστεία, τη δραματική υποβάθμιση της Υγείας - Πρόνοιας, τις απολύσεις και την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, κ.λπ. που φέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε όλο και περισσότερα λαϊκά σπίτια. Κεφάλαιο και αστοί, με αυτήν την πολύμορφη αφαίμαξη του λαού θέλουν να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, ρίχνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Η τεράστια φορολογία, ακόμη και σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους είναι αβάσταχτη, δεν μπορούν οι εργατικές, οι λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν. Επιδεινώνεται η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Υποβαθμίζονται οι έτσι και αλλιώς πενιχρές παροχές για Υγεία, Πρόνοια, φάρμακα, επιδόματα ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων, αλλά και για υγειονομικά υλικά και προσωπικό και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση. Τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να προστατέψουν την ίδια την υγεία και τη ζωή τους και να θεραπευτούν από ασθένειες. Ηδη αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που δεν μπορούν να κάνουν την ενδεδειγμένη θεραπεία τους. Γι' αυτό ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται ιδιαίτερα σε ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τη διεκδίκηση να έχουν βιβλιάριο Υγείας όλοι όσοι για οποιονδήποτε λόγο έχασαν το δικαίωμα σε παροχές Υγείας. Ταυτόχρονα, θέτει στο διεκδικητικό πλαίσιο του εργατικού λαϊκού κινήματος την ανάπτυξη της πάλης για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, τη διεκδίκηση και όσο είναι δυνατόν την απόσπαση λύσης σε επείγοντα προβλήματα όπως τα παραπάνω και καλούν σε οργάνωση και ανάπτυξη κινήματος για την ανάγκη βαθύτερων αλλαγών.

Το ζήτημα της ανάπτυξης της πάλης με πρώτη προτεραιότητα στα μέτωπα της Υγείας, της φοροληστείας, των ανέργων, της κάλυψης των λαϊκών οικογενειών με παιδικούς σταθμούς, αλλά και όλα τα άλλα καυτά προβλήματα των εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων πρέπει να μπει σε κάθε σωματείο, κλάδο, λαϊκή γειτονιά, ώστε να μαζικοποιηθεί ο αγώνας. Κανείς να μην πιστέψει και να μη δώσει καμιά πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση ότι δήθεν δε θα παρθούν άλλα μέτρα, ούτε και στις διαχειριστικές αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν λύσεις εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ με άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων. Καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορεί να δοθεί στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (του ΣΥΡΙΖΑ) που υπογράφουν συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Είναι ώρα να μπει φρένο στη μείωση των απαιτήσεων, στα παζάρια «τι θα χάσουμε, για να ανακάμψει η οικονομία» που καλούν διάφοροι συμβιβασμένοι στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Με ταξική ενότητα μπορούν να εμποδιστούν νέα μέτρα, να διεκδικηθούν και να επιβληθούν λύσεις και ταυτόχρονα να προετοιμαστούν λαϊκές δυνάμεις για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός αγώνας για το σήμερα και περνά μέσα από την αναμέτρηση με τα μονοπώλια και την ΕΕ, για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ώστε η οικονομία να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ