Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νεολαιίστικο αντάμωμα με το ΚΚΕ

Τα 90 χρόνια του ΚΚΕ δεν είναι απλώς η μεγάλη και πλούσια ιστορική διαδρομή ενός κόμματος. Είναι ένα προς ένα, 90 χρόνια αγώνων και θυσιών με συγκεκριμένο σκοπό: Την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Κι αυτός ο σκοπός δεν είναι απλά ένα ευγενικό όραμα, αλλά είναι στόχος στοιχειοθετημένος με μια επιστημονική κοσμοθεωρία. Με θεωρία επαναστατική, γι' αυτό και πρωτοπόρα. Και για να γίνει πράξη, για να γίνει ζωή αυτός ο στόχος, απαιτεί και ακούραστη, πρωτοπόρα, επαναστατική δράση. Από αυτή την πρωτοπόρα θεωρία και δράση είναι χαραγμένη η 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ. Γι' αυτό και έχει αξία για τον κάθε νέο, για τον κάθε εργαζόμενο να γνωρίσει αυτή την ιστορία, να κάνει κτήμα του τα διδάγματα και τις εμπειρίες της, να τα κάνει όπλα για το «σήμερα» και για το μέλλον του, για την ίδια του τη ζωή.

Αυτό είναι και το ζητούμενο για το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που συνδιοργανώνεται από Κόμμα και Νεολαία. Ηδη αυτή η μεγάλη γιορτή έχει απλώσει τα φτερά της. Ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα και θα κορυφωθεί στην Αθήνα, με το κεντρικό τετραήμερο εκδηλώσεων που θα γίνει στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη. Πρόπερσι, από το κεντρικό τετραήμερο εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ είχαν περάσει 90.000 νέοι και νέες. Αντίστοιχα πολλές δεκάδες χιλιάδες παιδιά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι ως το μεγαλύτερο πραγματικά πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός κάθε καλοκαιριού, το Φεστιβάλ μπορεί με τον πλούτο των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεών του να φέρει τους νέους κοντά στο ΚΚΕ, στην πρωτοπόρα ιστορία, θεωρία και δράση του.

Χτες στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, σήμερα στο Πεδίον του Αρεως, στα ΤΕΙ, αύριο στον Πειραιά, όλο το καλοκαίρι σε κάθε γωνιά της χώρας, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ χτίζονται με τη φροντίδα των Οργανώσεων του ΚΚΕ, με το μεράκι των παιδιών της ΚΝΕ, με την ουσιαστική συμμετοχή των φίλων της Οργάνωσης. Χιλιάδες ερασιτέχνες καλλιτέχνες βάζουν τη σφραγίδα τους στο Φεστιβάλ, το πλουτίζουν με τις νότες και τα χρώματά τους. Ετσι φτιαγμένο το Φεστιβάλ μιλάει στη γλώσσα λαού και νεολαίας, ακουμπάει στις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα οράματά τους. Απαντάει στην ανάγκη του νέου να ασχοληθεί με την τέχνη, να δημιουργήσει και να την απολαύσει. Ακουμπάει το δικαίωμά του στον αθλητισμό, την απαίτησή του για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Φωτίζει το δρόμο της ανυπόταχτης στάσης ζωής, κόντρα στις εξαρτήσεις. Αλλά απαντά μέσα από την εμπειρία της 90χρονης ιστορικής δράσης του ΚΚΕ στον αγώνα για το μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό. Η αυλαία έχει ανοίξει. Το ραντεβού δίνεται για τους νέους ...κάθε ηλικίας στις εκδηλώσεις του 34ου Φεστιβάλ, του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ