Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ενιαίος αγώνας

Απεργία σήμερα, πανελλαδική, πανεργατική. Για το δικαίωμα στην Ασφάλιση. Στις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, στη σύνταξη για αξιοπρεπή ζωή στους απόμαχους της δουλειάς, για να σταματήσει ο εργάσιμος βίος να φτάνει ως το θάνατο. Ετσι τον θέλουν τα μονοπώλια. Μα αυτός ο αγώνας είναι αγώνας ζωής κόντρα στα μονοπώλια. Αυτά που μετράνε τη ζωή των λαών σαν αναλώσιμο είτε στην παραγωγή, είτε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Οπως πριν 9 χρόνια με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας και 5 χρόνια από την εισβολή των Αμερικανών και των «προθύμων» συμμάχων τους στο Ιράκ. Την ίδια ώρα με την πανεργατική απεργία, ηχούν και οι σειρήνες του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και στην πορεία που θ' ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Καλούν στο δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, που συνδέεται άρρηκτα με το γενικότερο μέτωπο των εργαζομένων για την απόκρουση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Στην απόκρουση της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Το αντίπαλο δέος υπάρχει και ας ανατράπηκε ο σοσιαλισμός. Είναι οι λαοί που λένε «όχι» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που τα καταγγέλλουν και αντιστέκονται σε αυτά. Είναι το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που καλλιεργεί την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς και εναντιώνεται με συνέπεια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι η παγκόσμια δύναμη κρούσης που μπορεί να αποκρούσει, να καθυστερήσει και τελικά να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, μαζί με το εργατικό κίνημα. Η κινητοποίηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια όχι μόνο δεν έχει κοπάσει 9 χρόνια μετά τους βάρβαρους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκδηλώνεται με την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου. Η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και απειλείται νέος γύρος εντάσεων, με αλλαγές συνόρων και νέες εστίες αποσταθεροποίησης και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ταυτόχρονα, η βάρβαρη κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και εντείνεται. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ παγκοσμιοποιείται, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του σαν σιδερένια γροθιά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που είναι.

Η θέση της χώρας μας σε αυτήν την ιμπεριαλιστική καταιγίδα, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, καθώς η ντόπια πλουτοκρατία έχει πλήρως προσαρμόσει τα συμφέροντά της και τις επιδιώξεις στους νέους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις, υποθηκεύοντας το μέλλον του ελληνικού λαού. Την ίδια κατάσταση βιώνουν και οι εργαζόμενοι τις μέρες αυτές με την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματά τους, τις προηγούμενες στα εργασιακά δικαιώματά τους, στην Παιδεία, στην Υγεία και συνολικά στη ζωή τους.

Ενιαίος, λοιπόν, είναι ο αγώνας, ενιαίο πρέπει να είναι και το μέτωπο. Η απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και η παρεμπόδιση της παραπέρα ελληνικής εμπλοκής σε αυτά πάνε μαζί με τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο αγώνας για τη διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων βρίσκεται σε απόλυτη αλληλεπίδραση με τον αγώνα για την ειρήνη και την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ