Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων από την πλουτοκρατία, την κυβέρνηση και τα κόμματά της και η πλήρης ανατροπή σε ό,τι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση ήταν δεδομένη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Απασχόλησης δε θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Είναι συνολική επίθεση στην Υγεία, στην Πρόνοια και τις Συντάξεις. Μας κλέβουν αυτό που παράγουμε, μας βάζουν να δουλεύουμε απ' το πρωί έως το βράδυ με μισθούς πείνας και τώρα θέλουν να κλέψουν περισσότερα χρόνια από τη ζωή μας. Ο πανεργατικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός πρέπει από σύνθημα να γίνει πράξη.

Η κατεύθυνσή τους είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει. Είναι η συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η συνέχεια των νόμων Σιούφα και Ρέππα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν περιθώρια για ημίμετρα. Η δύναμή μας είναι η ενιαία ταξική πάλη, η πολιτικοποίηση του αγώνα και η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων ασφάλισης. Ενα στεγνό «όχι» στο νομοσχέδιο δε φτάνει. Οι περισσότεροι συνειδητοποιούν πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αντιλαμβάνονται πως τα μέτρα αυτά επιβάλλονται από το κεφάλαιο για την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης. Είναι ώρα για συμπεράσματα και δράση. Το μοναδικό κόμμα, το οποίο - έγκαιρα - προειδοποίησε το λαό, έδειξε τους ενόχους, είχε και έχει ουσιαστική συμβολή στην οργάνωση της πάλης, είναι το ΚΚΕ. Δεν έμεινε και δε μένει μέχρι εκεί. Προτείνει τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων με αιτήματα που πατάνε στις πραγματικές ανάγκες. Οι κομμουνιστές με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν και κλιμακώνουν, βάζοντας καθαρά το ζήτημα του προσανατολισμού.

Τα «πυροτεχνήματα» των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, επί της ουσίας, αθωώνουν τον πυρήνα της πολιτικής που ασκείται και διασπά τον αγώνα των εργαζομένων. Δεν «ξεχνούν» ...τυχαία το ΠΑΣΟΚ στους «δεκάρικούς» τους. Με όλα όσα λένε, δε χτυπάνε στην ουσία του προβλήματος. Αυτοί ήταν, άλλωστε, πάντα το άλλοθι της κάθε κυβέρνησης που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις πρώτες φωνές, «μαζεύουν» τα πετσοκομμένα αιτήματα που προβάλλουν.

Το θέμα είναι ξεκάθαρο. Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι φτιαγμένο στα μέτρα της μεγαλύτερης κερδοφορίας της πλουτοκρατίας. Απ' αυτήν την άποψη, είναι μια επιβεβλημένη μεταρρύθμιση, όπως ανέφερε στη χτεσινή παρουσίαση η υπουργός Απασχόλησης. Είναι επιβεβλημένη, γιατί θέλουν να αποτελέσει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων μας. Ο λαός δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει απ' τους ελιγμούς που μπορεί να γίνουν.

Καμία μέρα χαμένη. Και αυτός ο νόμος καταδικάζει το μέλλον το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας. Χρειάζεται πολιτική απάντηση στα σχέδιά τους. Δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε ατελείωτες ώρες μέχρι τα γεράματα και να αφήσουμε την υγεία μας στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον απολαμβάνουμε. Δεν έχουμε ανάγκη από εκμεταλλευτές. Ολοι στο δρόμο με τις ταξικές δυνάμεις. Ολοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ