Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επικίνδυνη συμφωνία

Εξαιρετικά αποδοτική για τη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία ήταν η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε στην υπογραφή, από κοινού με την Ελληνίδα ομόλογό του, συμφωνίας - τα περιβόητα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» - για μεγαλύτερη συμμετοχή στους επικίνδυνους πολεμοκάπηλους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιό τους, προς όφελος της πλουτοκρατίας και σε βάρος των συμφερόντων των λαών Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και αυτών άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Το τρομοκρατικό για τους λαούς περιεχόμενο της συμφωνίας γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ότι αυτή περιλαμβάνει. Οπως: Ιδρυση κοινής χερσαίας στρατιωτικής μονάδας στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Δημιουργία κοινής διακλαδικής στρατιωτικής δύναμης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για συμμετοχή σε «ειρηνευτικές επιχειρήσεις». Σύσταση κοινής διακλαδικής ομάδας δράσης για την αντιμετώπιση καταστροφών και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με ευρεία επιχειρησιακή δυνατότητα. Ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των διοικητών των μεθοριακών μονάδων των δύο χωρών στον Εβρο και τακτικές συναντήσεις μεταξύ των αρχηγών, αλλά και σε άλλα ιεραρχικά επίπεδα, των επιτελείων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γίνεται δε ηλίου φαεινότερο ότι τους ιμπεριαλιστές καθόλου δεν απασχολούν τα υπαρκτά προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών, παρά μόνο αν πρόκειται να τα εκμεταλλευτούν για την προώθηση των επικίνδυνων σχεδίων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λεγόμενα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» που συμφωνήθηκαν δεν αφορούν στα μεγάλα ζητήματα της αμφισβήτησης του καθεστώτος του Αιγαίου, στις γκρίζες ζώνες, στην αμφισβήτηση των 12 ναυτικών μιλίων, στις εξαιρέσεις νησιών σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις, στα ανοιχτά ζητήματα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη σχολή της Χάλκης, στις εκκρεμότητες με τα περιουσιακά στοιχεία των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της Ιμβρου και της Τενέδου κ.ά. Πρόκειται για επιλογές ενίσχυσης του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ και του ρόλου των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να ανησυχεί και να επαγρυπνά. Είναι πολλές οι «ανοιχτές» πληγές στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ μόλις χτες η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την ελληνική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν και να συμμετέχει στη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στο Τσαντ, δυναμώνοντας την εμπλοκή της χώρας μας σε άδικους πολέμους κατά λαών, που διεξάγουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τώρα να καταδικάσει αυτήν την πολιτική, με το μόνο τρόπο που αυτή καταλαβαίνει, δυναμώνοντας την αντιιμπεριαλιστική του πάλη, απορρίπτοντας τρομοκρατικά μέτρα όπως τα προαναφερθέντα. Η κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών είναι ο δρόμος προς την πραγματική φιλία και συνεργασία. Ελληνες και Τούρκοι εργάτες να τον πορευτούν σε εναντίωση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους και των αστικών τάξεων. Για Ελλάδα και Τουρκία χωρίς στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, αντιπυραυλικές ασπίδες και επεμβατικούς στρατούς, για Βαλκάνια της ειρήνης, της αδελφοσύνης, του Σοσιαλισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ