Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ ισχυρός λαός

Οσο πλησιάζουμε στις κάλπες, όσο το σκηνικό θολώνει από τις κούφιες δικομματικές αντιπαραθέσεις και τα όποια προπαγανδιστικά τρικ για τη χειραγώγηση της λαϊκής ψήφου, ένα συμπέρασμα πρέπει να βγαίνει που να γίνεται μήνυμα για κάθε εργαζόμενο, για κάθε νέο με αγωνίες, με αναζητήσεις, με οράματα για τη ζωή του: Ισχυρό ΚΚΕ για να προλάβουμε τα χειρότερα που έχουν ετοιμάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθεί η δύναμη των εργαζομένων, του λαϊκού κινήματος, για την αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος σε μια άλλη προοπτική για το λαό. Μήνυμα που μπορεί να εκφραστεί στην κάλπη, εγερτήριο κάλεσμα για να δοθεί με επιτυχία αυτή η μάχη.

Εχουν ήδη συμφωνήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αυτή θα είναι η πολιτική τους, είτε βγει αυτοδύναμος ο ένας είτε ο άλλος είτε φτιάξουν κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας, μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά με τα δεκανίκια του. Οι στρατηγικές συγκλίσεις είναι υπαρκτές δεν κρύβονται. Είτε «μεταρρυθμίσεις» της ΝΔ λέγονται είτε «εκσυγχρονισμός» και «νέα αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ, ίδια είναι η γεύση, ίδια τα βάρη στις πλάτες του λαού, τις ίδιες στάχτες αφήνουν πίσω τους. Αν δεν τους κλείσουμε το δρόμο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βάλουν νέες φωτιές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα κάψουν την Παιδεία και την Υγεία, που μετατρέπουν σε εμπόρευμα για ακριβά πορτοφόλια και, έτσι, θα γίνει καπνός το λαϊκό εισόδημα.

Είναι έτοιμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πλήρη εφαρμογή του νόμου «Ρέππα», για αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και πάνω και μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Για τη διεύρυνση της «μερικής απασχόλησης», την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την καθιέρωση ατομικών ή επιχειρησιακών. Για συνέχιση της πολιτικής μείωσης του λαϊκού εισοδήματος, με το πάγωμα σε μισθούς και συντάξεις στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας». Είναι έτοιμοι για να στήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να φτιάξουν νέους δασοκτόνους νόμους, να προωθήσουν το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς με την ΚΑΠ. Είναι έτοιμοι για νέο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για νέες εμπλοκές στις ιμπεριαλιστικές περιπέτειες.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση υπάρχει διέξοδος, υπάρχει τρόπος να φυσήξει ένας άλλος αέρας, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που ενισχύει την πυρπόληση των λαϊκών δικαιωμάτων, ένας αέρας που θα δώσει νέα πνοή στο λαϊκό κίνημα. Αυτόν τον αέρα θα φέρει ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα από την κάλπη της 16ης Σεπτέμβρη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα έχει πολύπλευρες ευεργετικές συνέπειες στη ζωή του λαϊκών στρωμάτων. Ο δικομματισμός θα «βρει το μάστορή του».

Ενα ισχυρό ΚΚΕ θα έχει αποφασιστική συμβολή στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα και αυτό θα καταγραφεί τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα όσο και στους αγώνες που έρχονται. Θα απεγκλωβίζονται λαϊκές δυνάμεις από το δικομματισμό. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα λειτουργήσει ως καταλύτης για το άνοιγμα μιας παραπέρα προοπτικής στην κατεύθυνση του να γίνει στόχος πολιτικής πάλης πλατιών μαζών η υπόθεση της λαϊκής εξουσίας. Ενα ισχυρό ΚΚΕ θα σημάνει ανίσχυρη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιου χρώματος και όποιου μείγματος και αν προκύψει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ