Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δράση για τα λαϊκά προβλήματα

Την Κυριακή το πρωί οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ δίνουν ραντεβού με το λαό του Λεκανοπεδίου έξω από το κτήμα Τατοΐου, στη συγκέντρωση - συναυλία που διοργανώνουν ενάντια στην εμπορευματοποίηση ενός ακόμα «πνεύμονα πρασίνου», που κανονικά ανήκει στο λαό. Χτες, οι κομμουνιστές με μια δυναμική κινητοποίηση «άνοιξαν» τα διόδια, απαιτώντας να σταματήσει το με κάθε τρόπο χαράτσωμα των εργαζομένων, να αξιοποιούνται τα δημόσια έργα για τη βελτίωση της ζωής όσων πληρώνουν γι' αυτά και όχι για τον πλουτισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε πρόσφατα στα δυτικά προάστια της Αθήνας, όπου οι κάτοικοι μετρούν νέες «πληγές» εξαιτίας της συνειδητής έλλειψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Στελέχη και μέλη του Κόμματος, όπως, πριν ακόμα «μυρίσει» εκλογές, βρίσκονταν σταθερά σε γειτονιές και τόπους δουλιάς σε κάθε περιοχή της χώρας, έτσι και τώρα εντείνουν κάθε προσπάθεια, για να φτάσει η πολιτική πρόταση του Κόμματος σε κάθε λαϊκό σπίτι, να συζητηθεί κάθε εργατική οικογένεια.

Η πλούσια δραστηριότητα που ξετυλίγουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ με στόχο την ανάδειξη αλλά και την ουσιαστική αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, δεν αποτελεί ούτε αρχή ούτε και τέλος. Αποτελεί συνέχεια της σταθερής παρέμβασης του Κόμματος και μαζί γίνεται αφετηρία για νέους αγώνες. Δεν είναι καθόλου «τυχαία», ούτε όμως και τυχοδιωκτική, δηλαδή ψηφοθηρική. Γίνεται με σχέδιο. Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και της αναγκαιότητας να «σπάσει» η ανοχή και η υποταγή σε όσον το δυνατόν περισσότερες συνειδήσεις εργαζομένων.

Την ώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να επιβάλουν ως βασικό στοιχείο των εκλογών τις «κοκορομαχίες» και τους διαγκωνισμούς για το ποιος θα βγάλει πρώτος στη φόρα τα άπλυτα του άλλου, το ΚΚΕ απαντά «όχι», σε όλη αυτή την καλομελετημένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εργαζομένων. Η οποία δεν επιδιώκει μόνο την αποσιώπηση των ευθυνών που έχουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την επιδείνωση των λαϊκών προβλημάτων. Επιδιώκει και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην επιλογή του καλύτερου διαχειριστή, του «μικρότερου κακού». Στο να πειστούν σώνει και καλά πως το ζήτημα είναι «ποιος από τους δυο»... Στο ν' απομακρυνθεί η αμφισβήτηση, ο προβληματισμός που απορρίπτει τη δικομματική εναλλαγή, κάθε «κραδασμός» για το σύστημα που υπηρετούν ολόπλευρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν κι άλλες δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα αλλά και τις ευθύνες, τη στάση, την απάντηση που δίνει κάθε πολιτική δύναμη σ' αυτά, όχι μόνο ως κριτήριο ψήφου για τις επικείμενες εκλογές. Αλλά και ως κριτήριο με βάση το οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αδράνεια και τη συναίνεση, από τη μια μεριά, και την αντίσταση και την αντεπίθεση, από την άλλη. Προβάλλει τις συγκεκριμένες προτάσεις που διαθέτει για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων σήμερα. Και ταυτόχρονα φωτίζει την προοπτική που πρέπει να δώσουν στην πάλη τους, ώστε να ξεμπερδέψουν οριστικά με την πηγή κάθε μικρού και μεγάλου προβλήματος. Αναδεικνύει την αλήθεια που τα άλλα κόμματα κρύβουν με αγωνία, μήπως διαρρεύσει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούν με την κυρίαρχη πολιτική. Με την ψήφο, με τη σταθερή δράση, με την οργανωμένη πάλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ