Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κριτήριο τα προβλήματα

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μπαίνουν στον προεκλογικό αγώνα προσπαθώντας να βγάλουν το ένα τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, θέλοντας να κρύψουν ότι επί της ουσίας η πολιτική τους μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό και ας διαγκωνίζονται για τη διαφάνεια και τα σκάνδαλα. Την κυβερνητική εξουσία διεκδικούν και γι' αυτό εμφανίζουν και επιμέρους διαφορές στη διαχείριση, τάζοντας προς τους εργαζόμενους 1.000 ευρώ επίδομα παιδιού ο ένας μόλις γεννηθεί, 1.000 ευρώ ο άλλος στους εξαθλιωμένους, για να υφαρπάσουν ψήφους. Το ΚΚΕ θέτει ως κριτήριο ψήφου τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων. Το ΚΚΕ προβάλλει την εκλογική μάχη ως ένα ακόμη μέσο ώστε να κάνει ο λαός ένα βήμα προς τα μπρος για να βάλει φρένο στις αντιλαϊκές επιλογές, να δώσει προοπτική στους αγώνες του διεκδικώντας τη ριζική εναλλακτική λύση.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρουσίασε προχτές μια δέσμη ριζοσπαστικών προτάσεων, διεκδικήσεων και λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα, που αφορούν σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Αττικής, έχουν όμως γενικότερη σημασία για το σύνολο της χώρας, μιας και οι αιτίες που τα γεννούν είναι οι ίδιες. Οι προτάσεις αυτές αφορούν στους ελεύθερους χώρους και στο πράσινο που τσιμεντοποιούνται, στις ακτές που μαντρώνουν οι φράχτες του κεφαλαίου, στους δρόμους που γεμίζουν ακριβοπληρωμένα διόδια, στη διαχείριση του νερού που μετατρέπεται σε εμπόρευμα, στη διαχείριση των απορριμμάτων που αποτελεί «βόμβα» για την υγεία και το περιβάλλον, στην αντισεισμική θωράκιση και στην αντιπλημμυρική προστασία που ο δικομματισμός έχει βάλει στο «ράφι», στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που αντί να αποτελούν ελεύθερους πόλους ψυχαγωγίας και άθλησης για το λαό, παραδίδονται στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οσες προσπάθειες και αν καταβάλει κανείς για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, σκοντάφτει συνεχώς στο ζήτημα της ιδιοκτησίας και εμπορευματοποίησης της γης στον τομέα της κατοικίας και της χωροταξίας - δόμησης, με στόχο τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση, την εμπορευματική εκμετάλλευση, την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Και βέβαια αυτό το πρόβλημα οξύνουν διαρκώς οι κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική τους, που έχει στόχο την απελευθέρωση από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις της γης, των δασών, των ακτών, των ελεύθερων χώρων, ώστε να τα καρπωθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βέβαια, εμφανίζουν τα έργα που εκτελούν ως μοχλό ανάπτυξης, ωφέλιμης τάχα και για το λαό, ισχυρίζονται ότι τσιμεντοποιούν κάθε ελεύθερο χώρο γεμίζοντας την Αττική με εμπορικά κέντρα, τουριστικές και άλλες εγκαταστάσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ο λαός, όμως, βλέπει ότι τα μεγάλα αυτά έργα τα χρυσοπληρώνει και για την κατασκευή και για τη λειτουργία, ενώ αντί για καταπολέμηση της ανεργίας, φουντώνουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και κλείνουν τα μικρά μαγαζιά. Γι' αυτό και δεν πρέπει να ανεχτεί άλλο αυτήν την κατάσταση, να τους αφήσει να τον εμπαίζουν. Αντίθετα, σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσει ένα ισχυρό ράπισμα στη δικομματική εναλλαγή. Δίνοντας την ψήφο του στο ΚΚΕ που ξέρει ότι είναι ασυμφιλίωτος εχθρός αυτής της πολιτικής, που θα είναι πάντα κοντά του στην πάλη για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ