Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγωνιστική ψήφος στην ΠΚΣ

«

Τίποτα δεν είναι όπως πριν, τίποτα δε μας σταματά. Με ισχυρή Πανσπουδαστική δυναμώνουμε τη σύγκρουση, για μόρφωση, δουλιά, ζωή»... Μ' αυτό το σύνθημα η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν μαζικά αύριο στις εκλογές των συλλόγων τους, να επαναβεβαιώσουν με τη στάση τους μπροστά στις κάλπες τα αγωνιστικά μηνύματα που έστελναν για ένα χρόνο με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους. Να πουν με την ψήφο τους ένα ακόμα ξεκάθαρο «όχι» στις αναδιαρθρώσεις που ιδιωτικοποιούν και υποβαθμίζουν τις σπουδές τους. Να καταδικάσουν, στις σχολές, τους εκπροσώπους της πολιτικής την οποία καταδίκαζαν και στους δρόμους, αυτή των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ.

Αυτές οι κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν είναι που «χρωματίζουν» τις φετινές εκλογές, που διαμορφώνουν μια ελπιδοφόρα δυναμική, που κάνουν την Πανσπουδαστική να λέει στο σύνθημά της ότι «τίποτα δεν είναι όπως πριν». Γιατί κάθε αγώνας είναι κι ένα «σχολείο», είναι καθοριστικός παράγοντας για την ωρίμανση του ίδιου του κινήματος, προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, πολιτικά συμπεράσματα. Μ' αυτή την έννοια, οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος διαμορφώνουν και νέους όρους, που πρέπει να αποκρυσταλλωθούν και στο αποτέλεσμα της κάλπης, να αξιοποιηθούν ως λιθαράκι στην αναγκαία πορεία αναζωογόνησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Αναγκαίος όρος για μια τέτοια προοπτική, για ενδυνάμωση του κινήματος και της αναμέτρησής του με την πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ είναι η ισχυροποίηση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. Σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγεί και η μάχη που έδωσαν φοιτητές και σπουδαστές το προηγούμενο διάστημα. Γιατί αναδείχτηκε έντονα η ανάγκη για ΔΣ μαχητικά και διεκδικητικά, με δυνατή τη φωνή εκείνων που πρωτοστατούν στους αγώνες και όχι εκείνων που αντιστρέφονται τους φοιτητές, είτε έχουν χρώμα γαλάζιο είτε πράσινο. Αναδείχτηκε η ανάγκη να έχει το κίνημα συγκροτημένα και εν λειτουργία όργανα σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα εκπροσωπούν γνήσια τους φοιτητές και θα συντονίζουν την αγωνιστική δράση του κινήματος, ώστε να μη μιλούν διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες εξ ονόματος του κινήματος.

Ισχυρή Πανσπουδαστική σημαίνει φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι μαχητικοί, μαζικοί, διεκδικητικοί, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Σημαίνει ενίσχυση εκείνης της δύναμης που πρωτοστάτησε στους αγώνες όχι μόνο αυτή τη χρονιά αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, που προειδοποιούσε για τις αντιδραστικές αλλαγές όταν όλοι μιλούσαν για κοσμογονία και έκαναν γαργάρα τις αποφάσεις της ΕΕ. Η ισχυροποίηση της ΠΚΣ θα φέρει ακόμα πιο έντονα στο προσκήνιο τις ανάγκες και τα όνειρα των φοιτητών για σπουδές και πτυχία με αξία, για μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

Οι σύγχρονες ανάγκες φοιτητών και σπουδαστών δεν είναι ένα ζήτημα πάλης σχετικό μόνο με τη μόρφωσή τους σήμερα. Είναι υπόθεση ζωής, αφορά στο μέλλον των σημερινών φοιτητών που αύριο θα είναι εργαζόμενοι, αλλά ακόμα και στο μέλλον των παιδιών τους. Γι' αυτό και συνδέεται άμεσα με τη συμπόρευση του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα. Σε τελική ανάλυση, το ζήτημα του πανεπιστημίου που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας είναι το αντικείμενο ενός αγώνα που απαιτεί ριζικές αλλαγές συνολικά στην κοινωνία. Και τα βήματα για την προοπτική του αγώνα που θα φέρει αυτές τις αλλαγές μπορούν και πρέπει να ξεκινήσουν να γίνονται τώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ