Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στο Πεδίον του Αρεως!

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, την ερχόμενη Κυριακή, για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Ηδη, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και οι αγωνιστικοί δημοτικοί συνδυασμοί συνεργασίας, σε όλη τη χώρα, έχουν ξεδιπλώσει μια πολύμορφη δράση για όλα τα ζητήματα που βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Στην τελική ευθεία, λοιπόν, και σήμερα το βράδυ, στο Πεδίον του Αρεως, πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Και το κάλεσμα, είναι σαφές: «Κάνε το βήμα τώρα! Στήριξε τους αγωνιστικούς συνδυασμούς».

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ΝΑΣ και «Συμπαράταξη» ανέδειξαν όλα εκείνα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους: Την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Την ανεργία. Την ακρίβεια. Την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Την επιβολή φόρων από τους δήμους. Το σημαντικό θέμα του πολέμου και της ειρήνης. Ολα όσα καθημερινά ταλαιπωρούν τους ανθρώπους του μόχθου. Και όλα εκείνα για τα οποία οι δημοτικές και νομαρχιακές αρχές πρέπει να αντιμετωπίζουν σε όφελος των ανθρώπων του μόχθου. Και οι θέσεις, η πολιτική των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, οικολόγους και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, εγγυώνται με την έως τώρα αγωνιστική δράση των ανθρώπων που τους συγκροτούν ότι θα υπηρετούν με κάθε μέσο και τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων, της νεολαίας, όλων όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων σήμερα της ΝΔ, χτες του ΠΑΣΟΚ.

Οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την άλλη, πίσω από τα δήθεν αυτοδιοικητικά κριτήρια, θέλουν να «θολώσουν τα νερά», ως προς το ότι η πολιτική τους είναι η πολιτική των κομμάτων που τους στηρίζουν. Πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αλλωστε, η επιχειρηματικότητα, η προσέλκυση των επιχειρηματιών στην Αυτοδιοίκηση είναι ο πυρήνας των προγραμμάτων των Ν. Κακλαμάνη και Κ. Σκανδαλίδη, υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι, μπροστά στις εκλογές, πρέπει να κρίνουν με βάση τα δικά τους προβλήματα. Και αυτό που αντιμετωπίζουν είναι η καθημερινή καταλήστευση του πενιχρού τους εισοδήματος. Είναι οι αυξήσεις του 0,77 ευρώ στα κατώτερα μεροκάματα που υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Είναι η μερική απασχόληση και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που προώθησαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση. Είναι η ανεργία. Είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας που προωθούν με την ανταποδοτικότητα οι εκλεγμένοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε αυτοτελώς είτε σε συνδιοίκηση με τον ΣΥΝ. Τάζουν, βεβαίως, ότι θα λύσουν προβλήματα οι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων. Αλλά, αν είναι έτσι γιατί επί χρόνια που κυβερνούν τα κόμματά τους ή είναι διοικήσεις σε δήμους και νομαρχίες δεν τα έλυσαν;

Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, όλοι στο Πεδίον του Αρεως. Για να βγάλουμε «κόκκινη κάρτα» στους υποψήφιους του δικομματισμού. Για να γυρίσουμε την πλάτη στη συμβιβαστική τακτική του ΣΥΝ που και στην Αυτοδιοίκηση, στα κεντρικής σημασίας ζητήματα, έχει συμφωνήσει με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται στις αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ. Τις λίγες μέρες που απομένουν, η μάχη να δοθεί σπίτι - σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. Να μη μείνει λαϊκή οικογένεια, χωρίς το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, της «Συμπαράταξης» και των υπόλοιπων αγωνιστικών συνδυασμών...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ