Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των λαών

Με αφορμή τη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, οι ιμπεριαλιστές για άλλη μια φορά προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό, να δημιουργήσουν κλίμα κινδυνολογίας. Οι κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η άμεση και ταυτόχρονη καταδίκη της ΛΔ Κορέας από Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ, είχαν απόλυτα σαφή προσανατολισμό, ώστε να δώσουν ένα μήνυμα σε όσες δυνάμεις αντιτίθενται στην πολιτική τους ότι θα υποστούν κυρώσεις. Αυτοί που αιματοκυλούν τον κόσμο με τις επεμβάσεις τους, που έχουν πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής, που στηρίζουν άλλες πυρηνικές δυνάμεις, όπως το Ισραήλ, έρχονται τώρα να αυτοανακηρυχτούν «προστάτες της ανθρωπότητας».

Η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκου, έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήριά της σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ότι είναι διαθέσιμη να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις προς τη ΛΔ Κορέας. Εξέφρασε την ανησυχία της και την καταδίκη της ΛΔ Κορέας κάνοντας λόγο για ενέργεια «που δε συμβάλλει στην παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης Οπλων Μαζικής Καταστροφής». Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες για τη «διαθεσιμότητά» της, ο κυβερνητικός αξιωματούχος προκλητικά έσπευσε να δηλώσει ότι η χώρα «συνεργάζεται ήδη στενά με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Συμβουλίου, προκειμένου να δοθεί το δέον μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα»...

Τα προσχήματα που αναζητούν οι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους, όπως η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, χτες του ΠΑΣΟΚ, είναι μια μόνιμη τακτική που την έχουμε δει πολλές φορές και στο παρελθόν, στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, στα σχέδια κατά του Ιράν με αφορμή το πυρηνικό του πρόγραμμα, στην επιχειρηματολογία ενάντια σε χώρες που σήμερα αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, κ.ά.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ, ότι δεν πρέπει από κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο να δοθεί οποιαδήποτε νομιμοποίηση στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα. Οπως σημειωνόταν και στην πρόσφατη απόφαση της ΚΕ του Κόμματος για τη διεθνή κατάσταση με αιχμή τη Μέση Ανατολή και το Ιράν, «δε νομιμοποιείται καμία ιμπεριαλιστική δύναμη, κανένας διεθνής οργανισμός να διατυπώνει αποφάσεις κατά λαών, να επεμβαίνει, να καθορίζει ποιος επιτρέπεται να έχει και ποιος όχι πυρηνική ενέργεια». Τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Πρέπει να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όσους λαούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των λαών αυτών να επιλέγουν το πώς θα διοικούνται και τι κοινωνικοπολιτικό σύστημα θα έχουν. Αυτή είναι η μόνη συνεπής αντιιμπεριαλιστική στάση με προοπτική για τα λαϊκά κινήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ