Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9519

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι φοιτητές και σπουδαστές δεν είναι πελάτες

Πελάτες θέλουν τους φοιτητές και σπουδαστές οι δήμαρχοι και νομάρχες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και η ΚΕΔΚΕ με τις ψευτοπρωτοβουλίες που ξεδιπλώνουν για να μην ισχύσει η βάση του 10, διαμορφώνοντας θέσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, όπως οι βιομήχανοι, με βάση το κέρδος!


ΣΕΛ.  15

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την Παλαιστίνη

Ολοι σήμερα στη συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο στις 8 μ.μ. και στη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία, που διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ

  • Ιμπεριαλιστική η θέση της κυβέρνησης της ΝΔ, για «ίσες αποστάσεις», και προκλητική η σιωπή του ΠΑΣΟΚ, καθώς η ένοπλη κρατική βία του Ισραήλ κλιμακώνεται, προσθέτοντας νέες σελίδες βαρβαρότητας και φρίκης σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
  • Δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι η απροκάλυπτη τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους με την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι και τα εκατοντάδες παιδιά που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, μόνο και μόνο επειδή αντιστάθηκαν στις δυνάμεις κατοχής με έναν όμηρο στρατιώτη του ισραηλινού στρατού.
  • Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιταχθεί στη θέση της κυβέρνησης που καλεί και τον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο σε «αυτοσυγκράτηση»! Αυτή είναι και θέση των ΗΠΑ και της ΕΕ, που δικαιολογούν και στηρίζουν τα νέα μαζικά εγκλήματα του ισραηλινού στρατού ενάντια σε γυναικόπαιδα και αμάχους, που είναι συνέχεια της πολιτικής επιβολής μέτρων οικονομικής εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.
  • Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος με χτεσινή δήλωσή του καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

ΣΕΛ.  9

ΠΑΜΕ - «ΠΑΓΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΟ»
Τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο κάτεργο της ΣΟΚΟΤΑΜΠ

Χέρι με χέρι μοιράστηκε χτες στις εργάτριες της ΣΟΚΟΤΑΜΠ η προκήρυξη του ΠΑΜΕ και και του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου, από συνδικαλιστές στην αλλαγή της βάρδιας (φωτ.). Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τις εργάτριες να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην ασυδοσία κυβέρνησης και εργοδοσίας, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο κρεματόριο όπου έχασε τη ζωή της η 48χρονη συναδέλφισσά τους. Ενας ακόμα εργάτης στην Κεφαλονιά έπεσε νεκρός, ύστερα από 12 ώρες εργασίας, ανεβάζοντας στους 63 τους σκοτωμένους στο μεροκάματο από την αρχή του χρόνου.


ΣΕΛ.  17


Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Φέρνει νέα επιθετικά σχέδια

Για διαβουλεύσεις για το ρόλο του ΝΑΤΟ ως παγκόσμιου χωροφύλακα και ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής στο Αφγανιστάν έρχεται ο γγ του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, αύριο, στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  7
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Πιέσεις και «μαγειρέματα»

Πιεστικές διαβουλεύσεις για την επανεκκίνηση των συνομιλιών έχει αναλάβει ο Ιμπραήμ Γκαμπάρι, εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, που επισκέφθηκε χτες την Αθήνα και σήμερα τη Λευκωσία, ενώ «μαγειρεύεται» νέα αμερικανική πρωτοβουλία.


ΣΕΛ.  3
ΗΠΑ
Νέα σχέδια κατά της Κούβας

Νέα έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για τα σχέδια ανατροπής της σοσιαλιστικής Κούβας διέρρευσε στον αμερικανικό Τύπο.


ΣΕΛ.  8
ΙΤΑΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
«Οχι» στην παραμονή στρατού στο Αφγανιστάν

Οκτώ γερουσιαστές του «κεντροαριστερού» κυβερνητικού συνασπισμού αντιδρούν στην παράταση της παραμονής Ιταλών στρατιωτών και δηλώνουν ότι θα την καταψηφίσουν στη Γερουσία.


ΣΕΛ.  10
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Εμείς συμβουλεύουμε τις κυβερνήσεις

Τη θεσμική κατοχύρωση του ρόλου τους, ως κύριου συμβούλου της κυβερνητικής πολιτικής, αξίωσαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε ημερίδα του ΙΟΒΕ με θέμα «Για ένα αποτελεσματικότερο κράτος».


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ