Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κάνουν ό,τι συμφώνησαν...

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αρνήθηκε και χτες τις καταγγελίες για απαγωγές στην Ελλάδα Πακιστανών. Αρνήθηκε ότι υπήρξε ανάμειξη της ΕΥΠ. Επανέλαβε τα περί κρουσμάτων απαγωγών Πακιστανών από συμπατριώτες τους. Εσπευσε δε να αποκλείσει και το ενδεχόμενο απαγωγές να έγιναν από ξένες υπηρεσίες ερήμην των ελληνικών αρχών. Κι ενώ έλεγε αυτά, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναπαρήγαγαν την τελική έκθεση του Ελβετού γερουσιαστή Ντικ Μάρτι, όπως παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τις μυστικές πτήσεις της CIA και τη μεταφορά στις ΗΠΑ υπόπτων για «τρομοκρατία». 14 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρείχαν διάφορες «διευκολύνσεις» στους Αμερικανούς. Εμπλεκόμενες εμφανίζονται οι: Γερμανία, Ισπανία, Κύπρος και Τουρκία, ενώ αεροδρόμια της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Βρετανίας χρησίμευαν ως ενδιάμεσοι σταθμοί για παράνομες πτήσεις. Ακόμα, ενισχύονται οι υποψίες ότι Πολωνία και Ρουμανία διατηρούν ή διατηρούσαν παράνομες φυλακές της CIA.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να δηλώσει: «Ολες οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα γίνονται με πλήρη σεβασμό των νόμων και κανονισμών που διέπουν τη διεθνή αεροπλοΐα». Λέει αλήθεια. Γιατί κείμενα, συμφωνίες, υπάρχουν για να τους λύνουν τα χέρια (και να δένουν αλλωνών). Στις 25 Ιούνη 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε με τις ΗΠΑ, για λογαριασμό της ΕΕ, συμφωνία βάσει της οποίας οι Αμερικανοί μπορούν ελεύθερα μέσω των υπηρεσιών τους (μυστικών ή φανερών) να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια και τους αεροδιαδρόμους της Ευρώπης για τη μεταφορά κρατουμένων. Η συμφωνία αυτή συνιστά τη «νομιμοποιητική» βάση της πρακτικής της CIA. Η CIA την αξιοποιεί, ώστε να μετακινεί και να βασανίζει μέσα σε αεροσκάφη - φυλακές τους κρατουμένους που έχει απαγάγει και θεωρεί «υπόπτους». Επιπλέον, στις 29 Μάη 2000 πάλι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπέγραψε έτερο κατάπτυστο κείμενο, με το οποίο δίνεται το δικαίωμα στις μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομίες άλλων κρατών - μελών της ΕΕ να ενεργούν στο ελληνικό έδαφος με απόρρητη ή και πλαστή ταυτότητα. Αρα οι απαγωγές των Πακιστανών από Βρετανούς και Ελληνες, όπως καταγγέλλεται, πιθανόν να ήταν μια επιχείρηση «νόμιμη», «θεσμικά» θωρακισμένη, συνομολογημένη από τους ταγούς της ΕΕ. Αν μιλάμε για την Ελλάδα, συμφωνημένη επί ΠΑΣΟΚ, εφαρμόσιμη επί ΝΔ.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνο μέρος του ιστού που οι ιμπεριαλιστές στήνουν χρόνια τώρα, με στόχο τους λαούς, το εργατικό κίνημα, τους νέους, οποιονδήποτε αμφισβητεί την πολιτική τους κι αντιστέκεται κι όχι μόνο κάποιους ατυχείς, ξεριζωμένους φτωχοδιάβολους. Με πρόσχημα την τόσο βολική γι' αυτούς «τρομοκρατία», συγκρότησαν ένα πολύμορφο δίκτυο παρακολουθήσεων υπόπτων ή «πιθανών υπόπτων», που ξεκινά από τη Συνθήκη Σένγκεν και τη Γιούροπολ και φτάνει μέχρι το σύστημα «Εσελον», τους διάφορους τρομονόμους και τις κάμερες που εστιάζουν σε διαδηλωτές, αλλά «χάνουν» τον Παλαιοκώστα! Δε χωρά εφησυχασμός. Ολοι οι δημοκράτες πρέπει να πάρουν θέση, να αγωνιστούν για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών, τρομοκρατικών για τους λαούς μέτρων. Και να καταδικάσουν, να καταψηφίσουν τις πολιτικές δυνάμεις που τα έφεραν και τα εφαρμόζουν, «ποιώντας» τώρα «την νήσσαν».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ