Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Μπλόφες» και ανοιχτά χαρτιά

Στους στόχους της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, την Κυριακή. Ο στόχος προφανής: Να τοποθετηθεί ο πήχης των προσδοκιών στο ύψος εκείνο που θα βοηθήσει το κυβερνητικό κόμμα να τον περάσει, με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Δύσκολο το εγχείρημα, αφού η ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, αναμένεται να εκφραστεί και με αποδοκιμασία των υποψηφίων που θα υποστηριχτούν από τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθώντας, λοιπόν, τη συνήθη πρακτική (γνωστή και από το ΠΑΣΟΚ) επιχειρεί να αλλοιώσει τον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης και τα κριτήρια της ψήφου. Και ενώ είναι βέβαιο ότι θα πανηγυρίσει τις όποιες επιτυχίες των υποψηφίων της, ως επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδει να μειώσει εκ των προτέρων τη σημασία της αποτυχίας, αποδίδοντάς την σε «τοπικές» ιδιαιτερότητες.

Σ' αυτό το πλαίσιο, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, καταφεύγουν στις παλιές «συνταγές» περί «τοπικών κοινωνιών», όπου οι πολίτες πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους, με βάση τα «τοπικά προβλήματα» και την «καπατσοσύνη» των υποψηφίων δημάρχων, ή νομαρχών. Δηλαδή, μακριά από την πολιτική των συνεταίρων του δικομματισμού, η οποία ευθύνεται όχι μόνο για τα γενικά, αλλά και τα τοπικά προβλήματα.

Με την ίδια στόχευση, επιχειρείται η «πλαγιοκόπηση» των αριστερών ψηφοφόρων και ειδικότερα των οπαδών και φίλων του ΚΚΕ είτε με «επιθέσεις φιλίας», είτε με συκοφαντίες. Θολώνουν, δηλαδή, τα νερά για να μπορούν να ψαρέψουν καλύτερα στη συνέχεια. Ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις στελεχών των δύο κομμάτων, είτε με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων πως είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία του ΚΚΕ με το ένα, ή άλλο κόμμα, είτε με σκοπό να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ για δήθεν «μυστικές συμφωνίες» υποστήριξης του ενός, ή του άλλου.

Και όλα αυτά, την ώρα που δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της αποκάλυψης για την αγαστή συνεργασία Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, για να μείνει ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ υποψήφιος εκτός του β΄ γύρου.

Το ΚΚΕ - κι όχι μόνο ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών - έχει ξεκαθαρίσει με τον πιο αναμφισβήτητο και κατηγορηματικό τρόπο ότι στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της, τόσο της σημερινής, όσο και της χτεσινή κυβέρνησης και αυτό θα γίνει με την καταψήφιση των υποψήφιων και των συνδυασμών που υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να καταδικαστούν και να καταψηφιστούν και όσοι προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες αντιστήριξης στην πολιτική αυτή είτε στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, είτε στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο ΣΥΝ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν τις εκλογές αυτές ως μια ευκαιρία ανατροπής των συσχετισμών δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό. Να ενισχύσουν τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους που υποστηρίζονται από το Κόμμα, στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας, όπου και η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκει το ρόλο της, στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων για την επίλυση των τοπικών και των γενικότερων προβλημάτων τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ