Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην πράξη κάθε μέρα

Με τα κείμενα - ντοκουμέντα, που ψήφισε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ για τη δράση του Κόμματος στη νεολαία και τη στήριξη της ΚΝΕ, ανοίγει αποφασιστικά μία νέα σελίδα σ' αυτή καθαυτή την καθημερινή δράση του Κόμματος. Τόσο το πολιτικό - καθοδηγητικό ντοκουμέντο όσο και το πλαίσιο στόχων πάλης αποτελούν πλέον, όχι ως κείμενα βεβαιωτικά για το ποιες είναι οι θέσεις μας και γιατί παλεύουμε, αλλά ως εργαλεία, βασικούς μοχλούς για την καθημερινή δραστηριότητα στη νεολαία και στο κίνημά της, στη στήριξη της ΚΝΕ, κάθε κομματικού μέλους, σ' όποιον κρίκο της οργανωτικής αλυσίδας κι αν ανήκει.

Παράλληλα, αυτά που αποφασίσαμε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη νεολαία δεν αφορούν μόνο εσωτερικά στο Κόμμα και στην ΚΝΕ. Απευθύνονται πλατιά αυτές οι αποφάσεις, ζητούν τη συμβολή - συνεισφορά όλων των ανθρώπων από διάφορους κοινωνικούς χώρους και ιδιαίτερα απ' αυτούς που έρχονται σε άμεση επαφή με νέους ανθρώπους και που κατανοούν ότι «το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του έτσι νέτο - σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα και μεις».

Διακηρύσσουν αυτές οι αποφάσεις ότι η εργατική τάξη στο σύνολό της πρέπει να εντάξει στις καθημερινές της προτεραιότητες - απαιτήσεις - αξιώσεις όλα όσα αφορούν τα παιδιά της. Οχι πλέον εγκλωβισμένη στη μέγκενη των «αναγκών» που ο καπιταλισμός προβάλλει κατασκευάζοντας πελατεία και νέα θύματα, αλλά αναδεικνύοντας όλες εκείνες ακριβώς τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες που η αλματώδης ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων επιτρέπει να ικανοποιηθούν. Αυτές τις ανάγκες που παραμένουν ανικανοποίητες για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ακριβώς γιατί η ίδια η ύπαρξη του καπιταλισμού το απαγορεύει.

Η απαιτητικότητα - συνέχεια της ήδη αντίστοιχα εκφρασμένης στο 17ο Συνέδριο - με την οποία στο σύνολό του το Κόμμα έδειξε - σ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης των Θέσεων της ΚΕ - ότι αντιμετωπίζει ένα από τα βασικά καθήκοντά του, αυτό του αναπροσανατολισμού της δράσης του στο χώρο της νεολαίας, βεβαιώνει ότι θα ανταποκριθεί σ' αυτό το καθήκον. Αλλά «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Που σημαίνει ότι από σήμερα μετράμε συγκεκριμένα στην πράξη τη δράση μας με βάση τους δείκτες που οι ίδιες οι αποφάσεις ορίζουν. Ετσι που η εφαρμογή τους να βρίσκει καθημερινά την αντανάκλασή της στη συνείδηση της ίδιας της εργατικής τάξης.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έδειξε ότι σήμερα έχουμε και τις δυνατότητες και τις ικανότητες να κάνουμε πράξη ένα από τα βασικά καθήκοντα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ετσι που εμφανώς να σηματοδοτηθεί και αυτό που η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος όρισε ως κριτήριο στο τέλος της ομιλίας της: Η επόμενη βάρδια του Κόμματος να είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Ασύγκριτα καλύτερη. Τέτοια που να φέρνει σε πέρας τις πραγματικά δύσκολες αποστολές ενός επαναστατικού κινήματος, του εργατικού κινήματος στη φάση της αντεπίθεσής του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ