Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με ορμή και αισιοδοξία

Λίγες μέρες απομένουν για την έναρξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005 και οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις επιδίδονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις. Η προμήθεια με κουπόνια για την εξόρμηση όλων των κομματικών και ΚΝίτικων μελών, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος, προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ο σχεδιασμός της δουλιάς γίνεται έτσι ώστε την 1η του Νοέμβρη, μέρα έναρξης της εξόρμησης, το πρώτο κλείσιμο να δίνει το στίγμα για την επιτυχία, να μεταφράζεται σε αισιοδοξία για την υπερκάλυψη των πλάνων.

Αμεσος σκοπός της Οικονομικής Εξόρμησης είναι η απόκτηση των αναγκαίων πόρων για την ενίσχυση της δράσης του Κόμματος, της παρέμβασής του, της προβολής των θέσεών του, της διεξόδου που προτείνει. Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί επιπλέον προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο, για την ισχυροποίηση της αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος. Η δίμηνη εξόρμηση βαδίζει χέρι χέρι με την πλατιά πολιτική δράση. Εντάσσεται στην καθημερινή πάλη των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, στο πλατύ κάλεσμα σε αγώνα, στην προβολή της διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη για πλατιά ενημέρωση των λαϊκών στρωμάτων, για μαχητικοποίηση των λαϊκών δυνάμεων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γιατί οξύνονται διαρκώς τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, εντείνεται η ιμπεριαλιστική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Την ίδια στιγμή, έντονη εκφράζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Ευρύτερες λαϊκές μάζες αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΝ κάνει βόλτες γύρω από την ουρά του, χωρίς επί της ουσίας να διαφοροποιείται από την κυρίαρχη πολιτική. Είναι διάχυτη η ανάγκη του λαού για λύσεις στα προβλήματά του, γεγονός που απαιτεί από όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να απευθυνθούν αποφασιστικά και πλατιά προκειμένου να διαδώσουν τη διέξοδο, να καλέσουν το λαό να συμμετέχει στις μάχες του ταξικού κινήματος, να ενημερώσουν για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αισιοδοξία, η μαζικότητα και η μαχητικότητα, που τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ θα δώσουν τη συνδυασμένη αυτή μάχη, είναι η προϋπόθεση για την επιτυχία της. Με το κουπόνι στο χέρι και τη δύναμη των προτάσεων του ΚΚΕ για όλα τα λαϊκά ζητήματα, θα απευθυνθούν πλατιά στο λαό, σε όλους εκείνους που έχουν άμεσο συμφέρον από την ενίσχυση του ΚΚΕ. Με ορμή, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουν με πολιτικούς όρους τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, με στόχο την επιτυχία που θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τους στέρεους δεσμούς του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Για την επιτυχία της μάχης, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πάλης του λαϊκού κινήματος, θα δυναμώσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ