Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Στις 11 ΜΑΗ τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με μαζική, μαχητική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Ολοι!!! Εργάτες και εργάτριες, εργατοϋπάλληλοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Να νεκρώσουν οι χώροι δουλιάς.

Ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Για να δείξει η εργατική τάξη τη δύναμή της ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Ενάντια στο κεφάλαιο, στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στους μονόδρομους της πλουτοκρατίας.

Να δώσει αποφασιστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπάει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μια χούφτα καπιταλιστές.

Ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Να ενωθούν οι εργάτες και οι εργάτριες κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν αποφασιστικά τους δικούς τους στόχους, τους στόχους πάλης του ταξικού κινήματος.

Για το δικαίωμα στη δουλιά, για μισθούς και συντάξεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες. Για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για όλα τα δικαιώματα.

Να δυναμώσουν οι εργαζόμενοι την ταξική τους ενότητα, κόντρα στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που στηρίζει τη στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική, προσπαθώντας να αφοπλίσει, να παγιδεύσει το εργατικό κίνημα στη λογική της ταξικής συνεργασίας και της συναίνεσης.

Ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Για να εκφραστεί η εργατική, η ταξική αλληλεγγύη στην παγκόσμια εργατική τάξη, να καταδικαστεί ο ιμπεριαλισμός, οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, οι απειλές κατά κρατών και λαών.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Αυτό το όπλο είναι δύναμη στα χέρια των εργατών, των εργατοϋπαλλήλων και θα το χρησιμοποιήσουν κόντρα σ' αυτούς που προσπαθούν να καλλιεργήσουν συγχύσεις, να θάψουν τα ιστορικά, επίκαιρα μηνύματα της Πρωτομαγιάς.

Τώρα!!! Αυτές τις ώρες που απομένουν, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Να ξανοιχτούμε στους χώρους δουλιάς, στους κλάδους. Να δυναμώσει η δράση των συνδικάτων.

Να μιλήσουμε με τους εργάτες και τις εργάτριες, να οργανωθεί και να περιφρουρηθεί αποτελεσματικά η ΑΠΕΡΓΙΑ.

Να ανοιχτούμε στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, να φτάσει παντού το κάλεσμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Να ετοιμαστεί με μεράκι η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ