Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συντονισμένος αγώνας

Είτε τους αρέσει είτε όχι, οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν μόνο μία επιλογή αν θέλουν να υπάρχουν και να επιβιώνουν στα χωριά και στα χωράφια τους. Να αγωνιστούν σκληρά, μαζικά, επίμονα και συντονισμένα, ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν την αντιαγροτική πολιτική. Η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, οι νέοι κανόνες του ΠΟΕ, δεν αφήνουν περιθώρια, για να δούνε μια άσπρη μέρα. Η συνολικότερη πολιτική που ακολουθείται δεν εξυπηρετεί, ούτε τους μικρομεσαίους αγρότες, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επαγγελματοβιοτέχνες. Είναι εκ των πραγμάτων αντιλαϊκή. Κι όσο πάει θα χειροτερεύει.

Η μικρομεσαία αγροτιά καλείται να δώσει δυναμικό αγωνιστικό «παρών» στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 13 του Νοέμβρη σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η ΠΑΣΥ, μπρος στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί φέτος σε όλα τα αγροτικά προϊόντα σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας, δίνει, με συνέπεια, συνέχεια στον αγώνα της προάσπισης των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών. Εναν αγώνα που θα προσπερνάει τις αυταπάτες και την ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Εναν αγώνα που θα αντιπαλεύει τη δικομματική κοροϊδία. Το δίκαιο αυτό αγώνα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ. Η έμπρακτη στήριξη εκφράστηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κόμματος.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι αγώνες της αγροτιάς θα είναι αποτελεσματικοί, αν συντονίζονται με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία και τους συνταξιούχους που έχουν κοινά συμφέροντα. Αν θα ανοίγουν προοπτική και αν συμβάλλουν στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Αν βοηθούν στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου που έχει στόχο του τη λαϊκή εξουσία, για να εφαρμόσει φιλοαγροτική πολιτική στα πλαίσια μιας λαϊκής οικονομίας. Μόνο στα πλαίσια αυτής της πολιτικής μπορεί να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών, η παραγωγή υγιεινών τροφίμων για το λαό, η οικονομική - κοινωνική αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς για: Προστασία και έγκαιρη διάθεση της αγροτικής παραγωγής σε τιμές και επιδοτήσεις που να διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση από το κράτος βασικών έργων υποδομής. Χτύπημα της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων με έλεγχο των τιμών και αναβάθμιση των συνεταιρισμών. Ευνοϊκή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων αγροτών και των συνεταιρισμών από κρατική ΑΤΕ, που θα λειτουργεί με κοινωνικά αναπτυξιακά κριτήρια, καθώς και δωρεάν μεταβίβαση των μετοχών στους συνεταιρισμούς, των εταιριών που ελέγχει η τράπεζα. Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους, από τον δημόσιο ΕΛΓΑ, που θα επιχορηγείται από το κράτος. Θεσμοθέτηση κατώτερης μηνιαίας σύνταξης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και να γίνει τώρα η σύνταξη 400 ευρώ το μήνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ